Újabb európai országban rendelhető a Ford elektromos pickupja

0

Az elektromos Ford F-150 Lightning pickup megjelenésekor bizonyára Európában is páran elégedetten csettintettek és remélték, hogy a márka végül Európába is elhozza a típust. Megúszva ezzel a félhivatalos és magánimportos folyamatok maceráját, nem beszélve a szervizháttérről. Idén áprilisban meghallgatásra is találtak ezek a remények, hiszen Európában elsőként Norvégiában megjelent hivatalosan is az F-150 Lightning.

A Ford szerint nem csak az ismert e-autós átállás miatt esett a választásuk erre az országra, hanem a környezeti adottságok miatt is kiváló terepe lehet Norvégia ennek az elektromos pickupnak. Gunnar Berg, a Ford Norvégia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalatnál eltöltött 25 éve alatt „soha nem láttam olyan szenvedélyt és igényt egy autó iránt, amit az F150 Lightning tesztvezetőinél tapasztaltam.” Berg még azt is elmondta, hogy „az ügyfelek szó szerint bekopogtattak az ajtómon, és könyörögtek, hogy hozzuk el ezt az elektromos pickupot Norvégiába”. A Ford elektromos teherautója akár 450 LE-t és 1050 Nm nyomatékot ad le, így közel 3,5 tonna tömeg vontatása is lehetséges vele.

Nos, ha valaki itt Európában szeretne venni hivatalosan is egy F-150 Lightning pickupot, már nem kell Norvégiáig utaznia, hiszen a Ford legújabb sajtóanyaga szerint hamarosan indul az értékesítés egy újabb országban, méghozzá Svájcban. Meglátásuk szerint ezen ország terepviszonyai is ideális tereppé teszik Svájcot az elektromos F-150 számára. A cég azt állítja, hogy „elektromos teherautója nemcsak a városokban, hanem a természet közepén és az Alpok kihívásokkal teli útjain is otthonosan fog mozogni.”

A sajtóanyag tanúsága alapján elmondható, hogy az F-150 Lightning rendelhetősége még novemberben elindul Svájcban és 127 000 CHF lesz az alapár. Ez átszámolva közel 50 millió Forint, ami elkeserítően drága az Amerikában látható 30-40 000 dollár környéki árakhoz képest, igaz ott számos támogatás igénybe vehető az ár csökkentésére. Mindezek fényében sejthető, hogy az elektromos Ford pickupból nem fogunk túl sokat látni Európában.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!