Ütős, elektromos tanulmányautót mutatott be az Infiniti

0

Bár a Nissan talán még a Teslánál is nagyobb dolgot tett le az újkori e-autózás asztalára a Leaf piacra dobásával. Ennek ellenére az Infiniti luxusmárkájuk nem igazán mozgatta meg magát eddig annak érdekében, hogy fel tudjon mutatni egy, vagy esetleg több elektromos modellt. Pedig a Leaf tulajdonképpen az első olyan elektromos autó volt 2010-es bemutatkozásakor, amit valóban nagy sorozatban gyártottak.

Hogy az Infinitinek mikor lesz sorozat-gyártott elektromos autója, az jó kérdés, de most épp 2026 a kitűzött céldátum. Tavaly év elején lehetett az első részletet látni az érkező újdonságról, ami egy Államok-beli Nissan gyár fejlesztése kapcsán került ki a nyilvánosság elé. A Nissan akkor azt mondta, hogy a az Egyesült Államokban található gyárát (Canton, Mississippi) többek között a jövőben elektromos Infiniti modellek gyártására is fel akarja készíteni.

Azóta nem is nagyon jelentkezett az Infiniti a témában, ám most egy egész jól kivihető formájú kedvcsináló képekkel és videókkal lépett elő a japán luxusmárka. A tanulmányautó a Vision Qe nevet kapta és a gyáriak szerint egy olyan elektromos szedán látható rajta, ami 2026-ban mutatkozik majd be. Az időzítés érdekes, hiszen tegnap indult a Japan Mobility Show (október 26. és november 5. között), ahol be is mutatják a gyáriak az újdonságot. A tanulmányautó formái mellett a gyártás helye is megerősítést nyert: Mississippi állam, Canton.

A gyártás 2025-ben indul itt meg és 2026-ban startolhatnak az első kiszállítások. Bár a tervek szerint körülbelül két év múlva indul a gyártás, a japánok egyelőre nem árulnak el részleteket a hajtásról és a technológiáról. A mostani premier csupán a formát hivatott megmutatni. Érdekesség, hogy a másik japán luxusmárka, a Lexus is most fogja bemutatni hasonló tanulmányautóját, az LF-ZC modellt, aminek gyártása szintén 2026-ra van időzítve.

A fent említett autón túl az Infiniti egy teljesen elektromos SUV-t is bejelentett a Vision Qxe koncepcióautó formájában. Erről a járműről azonban gyakorlatilag csak azt tudni, hogy lesz. Emellett már azt is tudni, hogy a márka szeretné „felvillanyozni globális kínálatát”, szóval várhatók még további e-modellek is a következő években.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!