Extrém gyorsan tölthető akkumulátorfejlesztővel kötött megállapodást a Volvo

0

Többéves stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Volvo Cars az extrém gyorsan tölthető (XFC) akkumulátorfejlesztő vállalattal, a StoreDot-tal.

Tavaly a Volvo Cars egyik divíziója, a Volvo Cars Tech Fund alapítvány már nem kevés összeget fektetett a StoreDot munkásságába, melyről Alexander Petrofski, a Volvo Cars Tech Fund vezetője akkoriban így nyilatkozott: „Célunk, hogy iparágunk leggyorsabb átalakulója legyünk, ezért a Tech Fund kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő technológiai vezetőivel való partneri kapcsolatok kialakításában. A StoreDot-ba történő befektetésünk tökéletesen illeszkedik ehhez a gondolkodásmódhoz, hiszen a villamosítás, valamint a szén-dioxid-mentes mobilitás iránti elkötelezettségük hasonló a miénkhez. Izgatottan dolgozunk azon, hogy ez sikeres együttműködés legyen mindkét fél számára és azon vagyunk, hogy ezt az úttörő technológiát a piacra vigyük.

Nos, úgy tűnik, hogy sikeres volt a kezdeti együttműködés, ugyanis a Volvo Cars és a StoreDot a stratégiai együttműködésükkel még jobban megalapozzák, hogy együtt fejlesszék ki a Volvo jövőbeli elektromos járműarchitektúráihoz optimalizált XFC akkumulátorcellákat. Ezek az újfajta akkumulátorcellák várhatóan a 2024-ben kerülhetnek a Volvo tesztjárműveibe.

Javier Varela, a Volvo operatív igazgatója és vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Volvo Cars már a StoreDot stratégiai befektetője, de ez az újonnan elfogadott együttműködés egy lépéssel tovább viszi kapcsolatunkat. Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk az akkumulátorcellák kifejlesztésén a jövőbeli elektromos autóink számára. Rengeteg munka áll még előttünk, de óriási lehetőségek nyílnak meg előttünk. Alig várjuk, hogy munkánk gyümölcsét a való világban is kipróbálhassuk.”

Januárban jelentette be a StoreDot, hogy kutatóintézetet nyit a kaliforniai Irvine-ben – elsőként az Egyesült Államokban. Az új laboratóriumi létesítményt a StoreDot félszilárd akkumulátor-technológiájának és akkumulátoranyag-kutatásának felgyorsítására fogják használni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!