Legyártotta ötezredik Ocean elektromos SUV-ját a Fisker

0

Alig egy éve, 2022 novemberében indult el a Fisker Ocean sorozatgyártása Grazban a Magna Steyr gyárában. Majd idén májusban az első szerencsés európai vásárló is átvehette az elektromos SUV-ot.

A napokban pedig kigurult az ötezredik Fisker Ocean a grazi gyárból. Mindez pedig hatalmas előrelépés az amerikai elektromos autógyártó életében, ugyanis az elmúlt három hétben összesen kétezer Ocean készült az osztrák gyárban. Továbbá a vállalat azt is bejelentette, hogy még idén napi háromszázra emelik a termelési rátát, hogy kielégítse az elektromos SUV iránti erős keresletet.

Szeretnénk megköszönni ügyfeleink türelmét, miközben finomítottuk szállítási folyamatainkat. A harmadik negyedév befejezésével és a negyedik negyedévbe lépéssel arra készülünk, hogy jelentősen növeljük szállítási ütemünket az Egyesült Államokban és Európában.” – Nyilatkozta a Fisker elnök- vezérigazgatója Henrik Fisker.

„Mind a csapatainkat, mind a fizikai telephelyünket bővítjük, és napi 300 jármű szállítását célozzuk meg, hogy kielégítsük a Fisker Ocean iránti erős keresletet. Rendkívül örülök, hogy cégünk felkészült e mérföldkő elérésére.”

Jelenleg a Fisker a csúcs, Ocean Extreme felszereltségű modelljét szállítja az európai és az amerikai vásárlóknak egyaránt. Németországban ennek a modellnek az alapára 69 950 eurótól indul, és a 113 kWh (106 kWh nettó) akkumulátor lapul az Ocean gyomrában. Ezzel az opcióval pedig az Ocean minden, tisztán elektromos SUV modellt legyőzött a WLTP hatótávban.

Továbbá az Extreme felszereltség mellett az Ocean egy kétmotoros AWD (Ultra) és egy belép szintű egymotoros RWD (Sport) kivitelben is elérhető lesz hamarosan.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!