Meg idén megérkeznek az első vietnámi elektromos autók Európába

0

A vietnámi elektromosautó-gyártó VinFast, 2023 negyedik negyedévében kezdi meg az első modelljeinek a kiszállítását az öreg kontinens vásárlóinak.

Az európai megjelenésükről 2021 szeptemberben beszélt először a VinFast, akkor 2022-t jelölték meg arra, hogy az első elektromos modellek megérkeznek az európai vásárlókhoz. Továbbá a vietnámi autógyártó azt is elárulta, hogy közel ötven márkakereskedéssel rohanja le első körben az öreg kontinenst.

Nos, ahogy az lenni szokott, egy hatalmas késésbe szaladt bele a VinFast, akik amúgy köszönik szépen, de jól elvannak. Idén áprilisban jelentették be, hogy több ezer megrendelés érkezett a 8 millió forintos elektromos autójukra, és újabb modellek érkezhetnek a közeljövőben.

Most azonban egy még nagyobb volumenű esemény történik a vietnámi VinFast életében, ugyanis a negyedik negyedévben megkezdik a VF 8 első példányainak kiszállítását a német, francia és holland vásárlóknak. Árulta el a remek hírt a VinFast első embere, Le Thi Thu Thuy a Reutersnek. Míg a többi, a VF6, a VF7 és a VF9 jövőre érkezik meg Európába.

Ugyan még nem erősítették meg hivatalosan, hogy a VinFast mennyi elektromos autót hoz Európába, de egy bennfentes azt mondta a Reutersnek, hogy kezdésnek körülbelül 3000 VF 8-at exportálnak Európába.

A VinFast VF 8 ára 50 990 eurótól indul Franciaországban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!