Jövőre érkezik az elektromos modelljeivel a VinFast Európába

0

A vietnámi VinFast elektromos autógyártó részletesebben ismerteti európai stratégiáját. A vállalat első két elektromos autója, a VF e35 és a VF e36 2022 -ben három európai országban debütálhat.

Az európai autógyártóknak igencsak fel kell kötniük a gatyát, ha nem akarnak versenyhátrányba kerülni a következő években, hiszen nem csak a Kínából érkező kihívókkal kell szembenézniük. Egyre-másra bukkannak fel a semmiből olyan autógyártók, akik addig maximum az adott ország autóiparában voltak jelen. Azonban az elektromos autók iránti globális igény miatt eljött nekik is a nagy lehetőség a bemutatkozásra. Ezek a gyártók pedig ilyenkor általában Európát szemelik ki maguknak, mint ahogyan történt ez a vietnámi autómárka, a VinFast esetében is.

Januárban nálunk is szerepelt a VinFast, akkor még csak inkább erősen szerveződő formában. Azóta történt pár dolog a cég életében, például a VinFast új vezérigazgatója az a Michael Lohscheller lett, aki korábban az Opel élén volt. Az úr bizonyára nem pártolt volna át egy bizonytalan helyre. Vélhetően erős potenciál van a VinFast lehetőségeiben, melyek segítségével 2022-től ráadásul európai észak-amerikai jelenlétet is elterveztek maguknak, erről a Reuters írt. Európa tekintetében az első körös országok között lesz Németország, Franciaország és Hollandia.

„Ez a VinFast aranykora és az egész autóiparé is egyben” – Michael Lohscheller

Autóik, melyekkel megtámadnák az itteni vásárlók pénztárcáját a VF e35 (D-szegmens) és a VF e36 ( E-szegmens) néven futó SUV-k. Méret tekintetében mindkettő egy erős középkategóriás jármű, utóbbi 3 üléssorral érkezne és mindkettő jármű tervezésében benne van az olasz Pininfarina Stúdió keze is.

Második körben csatlakozna hozzájuk Svájc, Ausztria és a Skandináv országok. A második kör országait Emiel Hendriksen említette meg egy prezentáció során, amit a Pininfarina torinói főhadiszállásán tartottak.

„Már vizsgáljuk a 2023-as lehetőségeket ezen országok esetében”

Ami még érdekes, hogy januárban VF31, VF32 és VF33 néven futottak ezek a tervezett elektromos modellek.

A vállalat elektromos autós törekvéseit amúgy többek között olyan márkák támogatják, mint a Faurecia, ZF, Dürr, Bosch, ABB, vagy éppen Thyssenkrupp. Szóval nem valami bóvlira kell gondolni a VinFast esetében, ha elektromos autókról van szó.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!