Duplázza a napi legyártott elektromos autói számát a Fisker

0

Az amerikai illetőségű Fisker szép lassan, de annál biztosabban építi fel a gyártói kapacitását, ráadásul teszi mindezt tőlünk nem is olyan messze, Ausztriában. Ám ez nem elég a márka iránti növekvő igény kielégítésére, így a Fisker közel duplájára akarja emelni a napi gyártási darabszámot. Ez pedig jó eséllyel össze is jöhet az amerikai vállalatnak, hiszen erről sajtóanyagot is adtak ki nemrég.

Jelenleg napi 180 darab Fisker Ocean SUV készül Ausztriában, ám mindez megváltozik a negyedik negyedév (Q4) végére, amikorra is a Fisker napi 300 darabbal szeretne számolni. Az típusból a Magna Steyr szeptember 4-ig bezárólag 3123 darabot gyártott, amiből közel 3000 már átadásra is került a megrendelő Fiskernek. Ebből az Egyesült Államokba eddig 450 darab jutott el úgy, hogy azok átadásra is kerültek a megrendelőknek, vagy folyamatban van az átadás. A napokban az ide irányuló szállítások felgyorsulnak, hamarosan további 1500 Fisker Ocean érkezik az Államokba. Európának jelenleg 1000 darab lett előirányozva kiszállításra, amiből 325 már meg is történt.

Bár nemrég jutott csak el a Fisker Ocean SUV odáig, hogy elinduljon a sorozatgyártás, a vezetőség szeretné felpörgetni a dolgokat, többek között ennek is betudható a napi 300 autóra emelt célkitűzés. A termelés növekedése az összes európai piacot (Ausztriát, Belgiumot, Dániát, Franciaországot, Németországot, Hollandiát, Norvégiát, Svédországot, Svájcot, az Egyesült Királyságot, valamint a kanadai és az amerikai) érintik, mely révén a kiszállítások is felgyorsulhatnak, hiszen több autó lesz, amit át lehet adni.

„Mindig az ügyfeleink és a foglalások tulajdonosai lesznek a prioritás számunkra, továbbá köszönjük mindenkinek a türelmét. Hamarosan megkezdjük a Fisker Ocean napi termelésének felfutását még ebben a hónapban és folytatjuk a negyedik negyedévben. A mai napig több mint 3000 jármű készült már el és hamarosan napi 300 járműre növeljük a termelést gyártópartnerünkkel, a Magnával.” – mondta Henrik Fisker elnök-vezérigazgató.

Fisker beszélt a Lounges és Center + telephelyeiről is, amelyek Los Angelesben, Koppenhágában, Düsseldorfban, Londonban, Münchenben és Oslóban nyíltak meg, hogy a következő hónapokban kiskereskedelmi, szállítási és szolgáltatási tevékenységet biztosítsanak a kulcsfontosságú régiókban való terjeszkedéshez. Ezenkívül Kanadával új piacokat céloznak meg az újonnan hozzáadott európai piacok mellett, beleértve Belgiumot, Hollandiát és Svájcot. Az igazgató hozzátette, hogy hamarosan további jó hírekkel szolgál majd.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!