Meg idén megépül a Mercedes első, saját európai töltőparkja

0

A Mercedes-Benz 2024 végéig nyitja meg az első 30 gyorstöltő parkját a globális HPC hálózat részeként Európában, összesen több mint 200 töltőponttal. Az első helyszínt még idén, a németországi Mannheimben üzembe helyezi a csillagos márka.

A Mercedes idén év elején jelentette be a CES-en, hogy saját, nagyteljesítményű töltőhálózatot épít Észak-Amerikában, Európában és Kínában. Később Franz Reinerre, a Mercedes-Benz Mobility leányvállalat vezetője megerősítette, hogy a töltőparkok telepítése még 2023 negyedik negyedévében megkezdődnek az Államokban, Németországban és Franciaországban. A 350 kW-os töltőpontok nyilvánosak lesznek, de a Mercedes tulajdonosok számos előnyben fognak részesülni a töltőpontok felkeresésekor.

A napokban a Welt am Sonntag erősítette meg azt a hírt, Franz Reinerre vezetőre hivatkozva, hogy még idén Mannheimben megnyílik az első európai HPC állomása a Mercedesnek. Továbbá az is kiderült, hogy az első európai helyszín megnyitójával egyidejűleg üzembe helyezik az első USA-beli és kínai töltőállomásokat. Ezek Atlantában és Chengduban fognak megnyílni a nagyközönség előtt.

Azonban a Mercedes egyelőre nem hozta nyilvánosságra a többi európai helyszínt. Továbbá az is kiderült, hogy a Mercedes nem tervez társalgót, vagy lounge szobát, mint amit a Porsche épített Bingen am Rheinben. Ellenben a töltőállomások tetővel és egyéb kényelmi infrastruktúra mellett fognak megépülni.

 „A kereslet és az ügyfeleink visszajelzései vezérelnek bennünket. Mindenekelőtt a töltési infrastruktúra elérhetősége van előtérben, digitális fizetési folyamattal és a töltőpontok előzetes foglalásának lehetőségével.” – Idézi Reiner.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!