Egy újabb elektromos autóval támadja le Európát a kínai BYD

0

A kínai BYD egy hatodik modellel bővíti az elektromos autóinak kínálatát Európában. A „Seal U” néven ismert újdonság a Seal szedán SUV változata.

A BYD Seal U két féle LFP akkumulátorral kerül piacra. A kisebb 71,8 kWh kapacitással 420 kilométert, míg a nagyobb 87 kWh-s akkupakk 500 kilométeres WLTP hatótávot ígér. Továbbá a Seal U a Sealhez, a Dolphinhoz és az Atto 3-hoz hasonlóan a BYD e-platform 3.0-ra fog megépülni, LFP Blade akkumulátorával és a már alapnak számító 800 voltos rendszerteljesítményével.

A BYD a müncheni IAA Mobility rendezvény keretein belül fogja hivatalosan is bemutatni az öreg kontinensnek szánt Seal U-t, valamint további öt elektromos modelljét amivel Európát akarja letámadni a kínai óriás. Ezek között lesz az Atto 3, a Han, a Tang, a Dolphin és a Seal. Továbbá a BYD a Daimler AG-vel közösen üzemeltetett kínai Denza márkáját is először az európai közönségnek mutatja be az IAA show keretein belül és Münchenbe viszi a nagy Denza D9 furgont is.

Mind a Seal, mind a SUV modellje „innovatív technológiával van felszerelve a biztonság, a kényelem és a teljesítmény érdekében”, azonban a BYD szerint különböző célcsoportnak szól a két modell. A limuzin főleg sportos megjelenésével, míg az ötüléses SUV a sokoldalúságával, kényelmével és tágasságával fog hódítani.

A BYD egyelőre még nem fedte fel a Seal U teljesítményadatait, de mivel a Seal nagytesója, így sok közös lehet a két modellben.

A Seal-ben egyébként egy 82 kWh-s akkumulátor található, 230 kW-os villanymotorral ami a hátsó tengelyen kapott helyet. Továbbá elérhető egy 390 kW-os összkerékhajtással szerelt verzió is ami 520 kilométeres WLTP hatótávval kecsegtet. A SUV változatban is a két akkumulátor opció mellett, összkerékhajtás is elérhető lesz.

Méreteit tekintve a Seal U 4785 mm hosszú, 1890 mm széles és 1668 mm magas, emellett 2765 mm tengelytávval bír.

„A BYD valóban elkötelezett az innovatív és csúcstechnológiás környezetbarát autók európai piacra történő bevezetése iránt.” – Mondta Michael Shu, a BYD Europe és Nemzetközi Együttműködési részlegének vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „A müncheni IAA tökéletes megoldást kínál számunkra a legújabb BYD modelljeink bemutatására. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy termékportfóliónkon belüli választási lehetőségeket kínáljunk, kiegészítve legújabb technológiáinkkal, hogy kielégítsük a különböző fogyasztói igényeket. Tapasztalt európai kereskedő partnereinken keresztül szenvedélyesen törekszünk az ügyfelek magas szintű kiszolgálására.”

A legfrissebb pletykák szerint a Seal U várható ára Európában valahol 45 000 és 50 000 euró között lesz.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!