A kínai Dongfeng is brutálisan olcsó városi elektromos autókat fog gyártani

0

A kínai Dongfeng is a városi elektromos mikroautókban látja a jövőt, akárcsak a Kínában méltán népszerű SAIC-GM-Wuling vegyesvállalat.

A Dongfeng nem vesztegeti az időt, ha elektromos átállásról van szó. Főleg Kínában, ahol a városi elektromos autókra hatalmas a kereslet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a SAIC-GM-Wuling vegyesvállalat, akiknek a Wuling Hongguang Mini EV modelljük a legkelendőbb a kínai piacon.

Talán ezt megirigyelve hozta létre a Dongfeng a teljesen új Nammi márkáját, ami városi mini EV-ket fog gyártani. A Dongfeng becslése szerint 2024-ben mintegy 150 000 darabot akarnak legyártani legújabb elektromos modelljükből, ami a Nammi 01 nevet kapta, majd egy évvel később ezt a csekély mennyiséget tornásznák fel félmillióra.

A Nammi 01 értékesítése még idén télen megkezdődik és a vállalat évente egy-két új modellt szeretne a piacra dobni, hogy 2025-re közel félmillió városi elektromos autót értékesítsen.

A Dongfeng egyelőre nem hozta nyilvánosságra a Nammi 01 pontos specifikációját, de azt már most tudni, hogy egy Quantum Architecture No. 3 névre keresztelt dedikált platformot tervez a Nammi márkája alá. Mindez pedig hatalmas helyet, biztonságot, energiahatékonyságot és hatalmas intelligenciát nyújt a jövőbeli elektromos Nammi modelleknek.

A kínai média emellett arról számol be, hogy az apró elektromos motor a Mach E nevű rendszert alkotó agymotorokon fog működni. Emellett 11 kWh/100 kilométeres fogyasztással példálóznak a kínaiak a Nammi esetében. A gyorsan tölthető szilárdtest akkumulátorok – egyelőre pilot – 200 kilométeres hatótávot biztosítanak mindössze nyolc perces újratöltési idő alatt.

Az apró városi elektromos autók különösen a női vásárlók körében népszerű és a Dongfeng szerint a Nammi kifejezetten felhasználó-központú dizájnnal rendelkezik.

A számokat tekintve a Nammi márka a Dongfeng eladásainak a felét tehetik ki, ugyanis a kisméretű, olcsó, tisztán elektromos járművek rendkívül népszerűek Kínában. A fent említett Wuling Hongguang Mini EV már közel két éve az eladási táblázat első helyén áll.

A mikro elektromos autók általában 10-15 000 dollárba kerülnek, de a Dongfeng egyelőre nem hozta nyilvánosságra az érkező Nammi 01 induló árát.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!