A Ford újraindította az elektromos pickupjának a gyártását

0

Hathetes szünet után újraindította a Ford az első, tisztán elektromos pickupjának, az F-150 Lightning gyártását a michigani Rouge Electric Vehicle Centerben. Az amerikai autógyártó a szünetben jelentősen átszerelte és kibővítette az üzemet, hogy növelni tudja az elektromos pickup gyártási kapacitását.

A Ford elsődleges célja, hogy 2023 őszére megháromszorozza az elektromos pickupjának a gyártását, mintegy 150 000 darabra. Ennek elérése érdekében a Rawsonville-i alkatrészgyárban az akkumulátorcsomagok, valamint a Van Dyke Electric Powertrain Centerben az elektromos hajtások gyártását is ennek megfelelően növelik.

Továbbá a modernizációs erőfeszítések automatizálták a Rouge Electric Vehicle Center gyártási folyamatainak egy részét, például a karosszéria illeszkedésének mérését. A Ford szerint ez az első alkalom, hogy a vállalat ilyen berendezéseket használ az észak-amerikai üzemben.

A bővítés elsődleges célja az, hogy a Ford lerövidítse az ügyfelek rendelési és szállítási idejét és a magasabb felszereltségi szintek gyártását is játszi könnyedséggel gyártsa le. A Ford szerint az új megrendelések több mint 50 százalékát a legmagasabb felszereltségi szint teszi ki.

„Alig várjuk, hogy ügyfeleink kezébe kerülhessenek ezek az F-150 Lightning pickupok – az Egyesült Államoktól Norvégiáig – mondta Debbie Manzano, a Ford gyártási igazgatója. „Ez a mérföldkő kemény munka és együttműködés eredménye.”

A Ford saját bevallása szerint az F-150 Lightning közelmúltbeli jelentős árcsökkentése a megrendelések hatszorosához vezetett. Ez egy másik ok, amiért a michigani gyár korszerűsítése időszerűvé vált. Így megnyílik a lehetőség a „felkínált felszereltségi szintek számának bővítésére az ügyfelek igényeinek megfelelően. Továbbra is finomítjuk az F-150 Lightning termékcsaládot, hogy az elektromos teherautóra való ugrás egyszerű választás legyen az ügyfeleink számára.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!