Lassítja bizonyos elektromos modelljei gyártását a Volkswagen

0

A Volkswagen csökkenti bizonyos elektromos modelljeinek a gyártását az észak-németországi emdeni üzemében a gyengülő eladások miatt. Az Autonews cikke szerint a gyártás csökkentése az ID.4 és a nemrégiben megjelent ID.7 szedánt érinti.

Ezért a következő két hétben teljesen leállítják a két, tisztán elektromos modell gyártását az Emdenben található gyárban. Jelentette a Nordwest-Zeitung című lap a gyár üzemi tanácsára hivatkozva. Továbbá a gyár háromhetes nyári szabadságolási időszakát egy héttel meghosszabbítják azoknak akik az elektromos autókon dolgoznak és az 1500 ideiglenes alkalmazottból mintegy 300-at elbocsátanak augusztustól.

Az üzemi tanács vezetője, Manfred Wulff a német sajtóorgánumnak elmondta, hogy az emdeni gyárban gyártott elektromos járművek iránti kereslet csaknem 30%-kal csökkent. Az autógyártó arra hivatkozott, hogy az EU-országokban, például Németországban, Svédországban és Franciaországban jelentősen csökkentették vagy le is állították az állami támogatásokat, vagy egyéb ösztönzőket.

De ne feledkezzünk meg arról a tényről se, hogy a 2022 május végétől elstartolt emdeni ID.4 hamarosan egy komolyabb ráncfelvarrást kap. Így az is lehet, hogy ennek is betudható a kereslet visszaesése.

A Volkswagen-csoport az idei évre kiegyenlített, vagy legjobb esetben szerény elektromosjármű-növekedést jósol az EU-ban, így továbbra is optimista a kereslet élénkülésével. A Volkswagen szóvivője a lapnak ezt mondta: „Bízunk benne, hogy az ID.7 év végi piaci bevezetésével ismét emelkedni fog a gyár kapacitáskihasználtsága.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!