Lecsapták a Volkswagen Bogarat

0

Alig néhány héttel azután, hogy a „Miraculous: Katicabogár és Fekete Macska – A film” című animációs családi film plakátján feltűnt egy tisztán elektromos Volkswagen Beetle, minden Volkswagen kedvelő titkon abban reménykedett, hogy visszatérhet a Bogár immáron elektromos köntösben.

Azonban a Volkswagen vezérigazgatója tisztázta a dolgokat és az elektromos Bogár ötletét egyelőre lecsapták.

Az elektromos meghajtással szerelt Beetle a Volkswagennél 2017 magasságában ötlött fel először, amikor Herbert Diess beszélt a lehetőségről az Autocar magazinnak. Azóta új szelek fújnak a Volkswagennél és úgy tűnik, hogy az új vezetők is máshogy gondolkodnak.

Legutóbbi nyilatkozatában Thomas Schäfer „zsákutcának” nevezte az elektromos Beetle ötletét. Az Autocarnak adott interjújában elárulta, hogy a Volkswagennél teljesen új neveket hoznak létre, míg a régi klasszikusnak számító jelöléseket teljesen elvetik. „Úgy döntöttünk, hogy nem dobjuk el azokat a hagyományos, sikeres neveket melyekbe már annyi energiát belefektettünk. Ilyen például a Golf vagy a Tiguan.”

Viszont a vezérigazgató szerint a Scirocco vagy az Arteon neveket teljesen elkaszálják. Így járhat Herbert Diess szerelem projektre, melyről a korábbi vezér csak így nyilatkozott: „Ha lesz új Beetle, akkor az csak is kizárólag elektromosan és hátsó kerék hajtással készülhet! A VW az ID Buzz koncepcióval megálmodta az ikonikus T1 utódját, majd ezt követheti az elektromos Bogár hátsó kerék hajtással. Így a retro modellek is újjászülethetnek.”

Mostani interjújában Schäfer nem tűnt túl optimistának, mikor az elektromos Beetle-ről kérdezték. „Vannak bizonyos járművek, melyeknek lejárt az idejük. 100%-osan nem mondanám, de jelenleg így áll a helyzet a Beetle kapcsán is. Ezen technológiák és a hozzá kapcsolódó költségek kiegyensúlyozása érdekében pedig a lehető legjobb helyre kell tenni a pénzt.”

Hogy egy kicsit a vezérigazgató védelmében is szóljunk, a Beetle-t nem éppen a legaerodinamikusabb dizájnnal lehetne újraéleszteni. Azonban az ID.Buzz mellett a Beetle lenne az a modell ami hatalmas múltra tekinthetne vissza a popkultúrában. Ennek ellenére teljesen érthető, hogy életképesebb és jobban fogyó elektromos modellekre összpontosít a Volkswagen. Üzleti szempontból pedig nagyon is logikus. Reméljük, hogy egyszer másképp fogja ezt a gondolni a német gyártó.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!