Legyártotta egymilliomodik MEB padlólemezes autóját a VW

0

A Volkswagen-csoport újabb mérföldkőhöz érkezett, miután legyártotta az egymilliomodik tisztán elektromos MEB padlólemezre épülő járművét.

2015-öt írtunk, mikor a Volkswagen vezetőinek fejében először villant be az a tény, hogy az autóipar áttér a teljesen elektromos hajtásra. Ennek apropójaként született meg az a padlólemez, ami kifejezetten az elektromos autókhoz készült. A Modular Electric Drive matrix, rövidebb nevén MEB platformot 2018-ban mutatták be hivatalosan a németek, mikor házon belül felgyorsították az elektromos járművek stratégiáját.

Mindezt annyira, hogy a MEB platform ma már olyan tisztán elektromos autók padlólemeze, mint a teljesen elektromos Volkswagen ID. család. Viszont a csoporthoz tartozó más márkák is előszeretettel használják a MEB platformot az elektromos modelljeikhez. Sőt, 2020-ban a Volkswagen egy együttműködést is bejelentett a Forddal, így a nemrég bemutatott, tisztán elektromos Ford Explorer SUV is MEB platformon kapott helyet.

A Volkswagen-csoport pénteken hivatalos Twitter fiókján keresztül jelentette be azt a jelentős hírt, hogy elkészült az egymilliomodik tisztán elektromos modelljük, ami a MEB platformján épülhetett meg.

Továbbá a Volkswagen-csoport azt is elárulta, hogy öt márkájával érte el ezt a jelentős mérföldkövet melyek a csoport nyolc gyárában készülnek Európában, Kínában és az Egyesült Államokban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!