Brutális mennyiségű előrendelés érkezett a rekord olcsó kínai elektromos autóra

0

A BYD a napokban mutatta be a Seagull névre hallgató tisztán elektromos autóját, melynek értékesítése a Sanghaji Autószalonon vette kezdetét.

A Seagull a kínai BYD márka eddigi legolcsóbb elektromos modellje. Kínában mindössze 78 800 jüantól kezdődik a modell alapára, így a nagyjából 3,9 millió forintos ár a Best Buy kategóriát képviseli. A Fiat Panda méretű Seagull 3780 mm hosszú, 1715 mm széles és 1540 mm magas. Az Atto 3-hoz és a Sealhez hasonlóan a Seagull is a BYD legújabb, harmadik generációs EV-platformján kapott helyet.

Ugyan a vállalat egyelőre nem tette közzé a Seagull hivatalos specifikációit, de a kiszivárgott információk alapján kétféle akkumulátorral és motorral érkezik meg a Low Budget elektromos autó. A legolcsóbb verzió 74 lóerővel és a 30 kWh-s akkumulátorral 305 kilométert (CLTC) tud megtenni egyetlen feltöltéssel, míg az erősebb modell 100 lóerővel és a 38 kWh-s akkumulátorral 405 kilométer (CLTC) megtételére lesz képes.

A BYD városi ferdehátúja hatalmas siker, ugyanis az autógyártó vállalat tízezer darab előrendelést regisztrált már az első napon, mikor bemutatkozott a nátrium-ion alapú akkumulátoros autó.

Tehát a siker adott és minden megvan ahhoz, hogy a BYD Seagull a legkelendőbb elektromos autójává váljon. Valójában az elemzők elárulták a Reutersnek, hogy a bevezetésétől számított hat hónapon belül Kína legkelendőbb elektromos autójává válhat a Seagull. Ezzel párhuzamosan pedig a BYD legkisebb elektromos modellje a világ legkelendőbb elektromos autójává léphet elő, tekintettel a kínai elektromos járművek piacának méretére.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!