Hatalmas árcsökkentést jelentett be a Polestar Kínában

0

Kínában a Polestar piacra dobta első, teljesen elektromos SUV-ját, a Polestar 3-at, az eredetileg bejelentettnél lényegesen alacsonyabb áron.

Újabb elektromos autós márka döntött úgy, hogy bizonyos modellje kapcsán jelentős árcsökkentésbe kezd. Ezúttal a Polestar jelentett be egy kellemes kedvezményt, ám hasonlóan a többi gyártóhoz, ez az ajánlat is csak a kínai vásárlóknak lesz elérhető.

A Tesla dobása pár hete alaposan felkavarta az új elektromos autók árát, világszerte. Akkor az amerikai gyártó váratlanul több millió forintnak megfelelő összeggel csökkentette több modellje kezdőárát is. Azonban voltak, akik rögtön utána bejelentették, hogy nem fognak beszállni a Tesla-generálta árversenybe (Renault), ne is reménykedjenek a leendő vásárlók.

Persze az könnyen beszél, aki Kínában nincs, vagy csak igen korlátozottan van jelen. Más a helyzet azokkal, akiknek muszáj reagálni az egyik legfontosabb autópiacot érintő változásokra, különben a versenytárs Tesla előnye még nagyobb lesz. Ennek ment elébe múlt héten a BMW és a Volkswagen is. Mindketten kiemelt figyelmet szentelnek Kínának, így be is jelentették, hogy ők is szemmel látható mértékben csökkentik egyes modellek kezdőárát. A Volkswagen esetében átlagosan 30 000 jüan, vagyis 4530 USD értékben vágott a gyártó (a ID.3, ID4.X és ID6.X esetében), míg a BMW is i3 szedán esetében 100 000 jüan, vagyis nagyjából 14 500 USD kedvezményt ad.

A kínai CNevpost szerint pedig a Polestar is belépett a pályára a Polestar 3 SUV árával. Kínában most mutatkozott be hivatalosan is a Polestar 3, természetesen az első fogyasztói árak is megérkeztek a rendelések beindításával és hát akik megnyitották a konfigurátort, igen kellemesen csalódhattak az előzetesen már megismert nyitóárhoz képest. A Polestar 3 SUV árai Kínában az alábbiak szerint alakultak:

  • Long Range – Beharangozó ár: 880 000 jüan, új alapár: 698 000 jüan (kedvezmény: 182 000 jüan = több, mint 10 millió Forint)
  • Performance – Beharangozó ár: 1 030 000 jüan, új alapár: 798 000 jüan (kedvezmény: 232 000 jüan = több, mint 12 millió Forint)

Ezért ezek igen kellemes számok, ez már sok embert mozdíthat el többek között a Tesla, vagy éppen a Volkswagen vevőjelöltjeiből. Már a Long Range verzió is 360 kW teljesítményt (és 840 Nm nyomatékot) biztosít, nem beszélve a 111 kWh-s akkupakkról.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!