Néhány nap és bemutatják a VW-alapú tisztán elektromos Ford újdonságot

0

A Ford egy újonnan közzétett videóban mutatja be legújabb, közepes méretű tisztán elektromos SUV modelljét, ami a Volkswagen MEB platformjára épül. A Ford 2023. március 21-én 13.00-kor mutatja be az elektromos újdonságot.

Tavaly december közepén villantották meg a Ford első, Európában gyártott elektromos autóját. Már akkor lehetett látni, hogy az újdonság egy tisztán elektromos SUV lesz. Martin Sander, a Ford Model e Europe vezérigazgatója decemberben bepillantást engedett oda, hogy mire is számíthatunk az együttműködéssel. Sanders a Twitteren tett közzé egy képet, melyen a jövő héten bemutatkozó tisztán elektromos crossoverből láthatunk egy kis részletet. „Alig várom, hogy elérkezzen 2023, mikor leránthatjuk a leplet az első, Kölnből származó tisztán elektromos autónkról.” Annak érdekében pedig, hogy a Ford globális márkává váljon, a Ford 2020-ban partnerséget kötött a Volkswagennel, hogy a MEB padlólemezén építhesse meg az Európába szánt elektromos crossovereit.

Most pedig a Ford News Europe osztott meg egy videót a hivatalos bemutató előtt a Twitter fiókján, amelyen egy közepes méretű elektromos SUV modell rója a természet különböző helyszínein:

A Ford szerint a hamarosan megjelenő közepes méretű elektromos crossovere „kalandokra és epikus országúti utakra készült” és egy teljesen megújult Ford modellt láthatunk.

Az újdonság bevezetésével az amerikai márka arra számít, hogy 2026-ra évente legalább 600 ezer tisztán elektromos modellt értékesítsen az öreg kontinensen.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!