Néhány nap alatt elkapkodták a Dodge elektromos pickupját

0

Az amerikai pickup piac meghatározó darabja a Dodge RAM, akárcsak társainak (Ford F150, GMC Hummer), a RAM-nak is tartogat az anyavállalat potenciált az elektromos megújuláshoz. A Dodge esetében ez a RAM 1500 REV, természetesen tisztán elektromos meghajtással.

A pickup az Egyesült Államokban az egyik legtöbb bevételt hozó kategória és úgy tűnik, hogy az ágazatban megjelent villamosítás sem szegi kedvét a vásárlóknak ahhoz, hogy ezeket vegyék. Hogy csak a legnagyobb, klasszikus autógyártókat említsük, ott van a kategória piacvezetője, a Ford, vagy éppen a hamvaiból feléledt Hummer. Mindkét márka már előállt a maga megoldásával a témára és igen gyorsan több évre való rendelési daraszámot szedtek össze. A Ford F-150 Lightning előrendeléseit konkrétan le is kellett állítani, mert annyian akartak vásárolni maguknak. Melyet azóta újraindítottak, de az F-150 sorozatgyártását is le kellett állítani néhány napja, akkumulátorhiba miatt.

Úgy tűnik, hogy van még hely ezen az újként formálódó piacon, hiszen az Egyesült Államokban pár napja volt a világhírűvé érett Super Bowl döntője, aminek félidei reklámjai közé helyezkedett be a Dodge RAM elektromos pickup vásárlására buzdító anyag is. A hirdetés szerint megnyílt a lehetőség a típus vásárlására, ehhez pedig csak csatlakozni kellett a Ram REV Insider+ programhoz, 100 dollár visszatéríthető előleg befizetésével.

Az időzítés és a lehetőségek kedveztek a Dodge RAM 1500 REV számára, hiszen a reklám után 5 nappal minden darabra megérkezett az előrendelés, így a Dodge le is zárta a programot. Vélhetően nem véglegesen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hány megrendelt darabbal zárt a program. Azt viszont tudjuk, hogy a most megrendelt autók biztosan nem készülnek el 2024 ősze előtt, ugyanis a gyártás várhatóan akkor fog beindulni. Technika szempontjából sem tudni még sokat, csupán a padlólemez ismert, ami a Stellantis Csoport legnagyobb járműveihez használandó STLA Frame nevű darab lesz. Ennek kapcsán pedig a várható akkupakk kapacitást is belőhetjük, hiszen ez a padlólemez 159 és 200 kWh közötti értékben tud magába fogadni akkucellákat. Ezen felül semmilyen más adat nem ismert, még a kezdő vételár sem. Ezt a szakértők valahol 50 000 dollár környékén várják megállapítani.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!