Megkezdődött a klasszikus elektromos Hummer sorozatgyártása

0

Amikor 2020-ban a General Motors hivatalosan is bejelentette a Hummer megjelenését tisztán elektromos formában, elég sok embernek esett le az álla attól, amivel előrukkolt a gyártó. A borsos áron túl az első széria a pickupok közti harc jegyében került kiadásra, de már akkor is sokan várták a zárt felépítményű SUV érkezését.

Az első elektromos Hummer pickup 2021 november 17-én gördült le a gyártósorról a Factory ZERO területén. Azóta is csak pickup kivitelek készültek a GMC ikonikus járművéből. Viszont érezhették a márka döntéshozói, hogy ez kevés lesz a rajongóknak és bizonyára még több ilyen autót adhatnának el zárt SUV felépítménnyel.

Az elektromos Hummer bemutatóján az volt az ígéret, hogy 2023 első negyedévében fognak elkészülni az első ilyen darabok. Nos, így is lett. Bár sajtóanyag a vállalat részéről nem érkezett, helyi médiumok, köztük a The Detroit News már meg is írta a nagy hírt.

Tudását illetően az SUV kivitel is a pickup szintjét tudja majd felmutatni. A Hummer EV pickuphoz hasonlóan a SUV is a GM új Ultium EV platformján alapul. A platformon alapuló Ultium Drive System pedig a becslések szerint akár 830 lóerőt is fel tud mutatni, amivel a jármű körülbelül 3,5 másodperc alatt tud 0-100 kilométer/órás sebességre gyorsulni, annak „Watts to Freedom” gyorsítási módjával.

Hasonlóan a pickup első legyártott darabjához, a GMC Hummer EV SUV első példányát is jótékonysági árverésen értékesítették. Ez az első példány a héten hétfőn gördült le a detroiti gyártósorról és az árverés révén 500 000 dollár gyűlt össze. A pénzt a Tread Lightly! nevű non-profit szervezet kapja, amely a szabadtéri rekreáció népszerűsítésével foglalkozik. A pickup árverezésből befolyt pénzt (2,5 millió dollár) még 2021 márciusában egy katonai veteránokat segítő szervezet kapta.

A tisztán elektromos Hummer SUV szállításai a tervek szerint még ebben a negyedévben kezdődnek.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!