Íme a Tesla Model Y svéd ellenfele, a Polestar 4

0

A 2010 óta a kínai Geely tulajdonában lévő Polestar márka úgy tűnik, hogy hamarosan betömheti a típusai számozásában tátongó lyukat, ami a négyes számot jelöli. Ugyanis kémfotókon keresztül láthatjuk, hogy mire készül a márka a várhatóan Polestar 4 néven bemutatkozó tisztán elektromos autójával.

A Polestar márka iránti rajongóknak nem újdonság, hogy jelenleg egytől hatig terjed a már bemutatott és bemutatni tervezett típusok elnevezése. A Polestar 1 még plug-in hibridként kezdte a pályafutását, míg a Polestar 2 már tisztán elektromosként folytatta a megkezdett utat. Tavaly ősszel csatlakozott hozzájuk a Polestar 3, ami az első két modell után crossover ruhába csomagolva kínálja magát, igen komoly tudást felmutatva.

Eddig érdekes módon a négyes számozású modellről nem sok szó esett, míg a Percept tanulmányautóra épülő Polestar 5 és a kabrió Polestar 6 esetében is már tudni rengeteg mindent. Utóbbiból 2022 szeptemberében egy 500 darabos limitált szériára is lecsaphatott az, akinek ez az autó volt a vágya.

De mi a helyzet a Polestar 4-gyel? Eddig nem sok szó esett róla, de talán eddig tartott a titkolózás és az alábbi kémfotóknak köszönhetően már azt is tudni, hogy várhatóan milyen formával találkozhatunk.

A fenti fotók Kínában készültek, amiket az ottani közösségi hálózat, a Weibo egyik felhasználója töltött fel a profiljába. Elmondása szerint az autó egy olyan konvoj részeként haladt tovább, amiben számos Geely termék vett részt. Köztük a várva várt Lotus 133 elektromos szedán is. A képeket feltöltő felhasználó szerint az álcázott modell tengelytávja nagyon hasonló volt a ZEEKR 001 vonatkozó adatához. A kerekeken túlnyúló részek mérete viszont már kisebb volt, mint a ZEEKR 001 esetében.

Természetesen olyan adatok, mint technikai tudás, vagy éppen méretek még véletlenül sincsenek kicsit is komolyan vehető forrásból. Azonban a képek alapján egy Polestar 3-alapú crossovert várhatunk, attól némileg kisebb méretben és kupé-jellegű hátsó kialakítással. Ezek fényében kíváncsian várjuk a további információkat és híreket a Polestar 4-ről.

A Polestar 4 úgy tűnik, hogy komoly kihívást jelenthet a Tesla Model Y-nak, melynek várható árkategóriája körülbelül 55 400 dollár lesz, és a tervek szerint még ebben az évben megjelenik a piacon.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!