Ezek a legmegbízhatóbb elektromos autók a Consumer Reports szerint

0

Általában nincs probléma a Tesla Model 3 és a Nissan Leaf elektromos autók akkumulátorával, motorjaival vagy ezek töltésével.

A Consumer Reports (CR) legújabb felmérései szerint a Tesla Model 3 és a Nissan Leaf elektromos autók foglalják el a második és a harmadik helyet a legmegbízhatóbb e-autók listáján. Az első helyen a Kia EV6 végzet, azonban itt még nem beszélhetünk több éves, hosszú távú tapasztalatokról, hisz az EV6 egy meglehetősen új elektromos autó.

A CR felmérései több százezer autótulajdonos véleményéből áll össze. Eddig a Tesla elektromos járművei relatív előkelő helyen végeztek egy-egy ilyen felmérés alkalmával, de volt már rá példa, hogy a múltban sokszor megbízhatatlannak tartották Elon Musk vállalatának e-autóit.

Azonban a több mint ezer Tesla Model 3 tulajdonostól származó, már 2018-tól piacon levő tulajdonosok véleménye alapján a Model 3 átlagos vagy annál jobb eredményt ért el. Az egyik legrégebbi elektromos autónál, a Nissan Leaf-nél sok évnyi adat utal arra, hogy a tulajdonosoknak nem volt túl sok figyelemre méltó problémájuk az elektromos autók pionírjával.

Továbbá a CR szerint a Tesla és a Nissan már évek óta gyártja az elektromos autóit, míg a riválisaik több mint 100 éve gyártanak belsőégésű járműveket és ezek a márkák még mindig nyilvánvaló előnyt jelentenek az elektromos modellekkel szemben. Plusz a hagyományos autógyártók egy hatalmas átalakulás küszöbén állnak, ahol számos problémával lehet találkozni. Míg a két fent említett márkának már bőven volt ideje ezeket a hibákat szinte tökéletesre csiszolni.

A Consumer Reports felméréseiből az is kiderül, hogy a Tesla Model 3-nak és a Nissan Leaf-nek „nagyon kevés problémája van az akkumulátorokkal, villanymotorjaival vagy a járművek töltésével.” Viszont érdemes fejben tartani, hogy minden tulajdonos helyzete egyedi, adódhat olyan eset is, hogy az újonnan vásárolt vagy lízingelt modelleknél egyből megbízhatósági problémák lének fel. Azonban ezeknél a modelleknél mindezek valószínűsége csekély, nem úgy mint például a Ford Mustang Mach-E-nél, amit a CR egyáltalán nem ajánl az alacsony megbízhatósági pontjai miatt.

Ami a Teslát illeti, a CR megjegyzi, hogy a Model 3 kivétel lehet a márka kínálatában. A felmérések szerint még a Model Y-nek is vannak megbízhatósági aggályai és a Tesla zászlóshajói sem mentesek a problémáktól.

A kiadvány arra a következtetésre jutott, hogy csak idő kérdése és hamarosan megérkezhet egy másik autógyártó ami hasonló sikereket érhet el az elektromos autógyártásban. Jelenleg azonban a Leaf és a Model 3 a legjobb választás egy megbízható elektromos járműre. Ja, és ne feledkezzünk meg a vadonatúj Kia EV6-ról sem.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!