Elektromos hajtással tér vissza a Renault 4

0

A Renault tegnap jelentette be, hogy egy ikont hoz vissza az utakra, mégpedig a Renault 4 modellt, tisztán eletkromos hajtással.

Az biztos, hogy a Renault nem egy, hanem két történelmi névtáblát hoz vissza retró ihletésű elektromos autók jelölésére. A Párizsi Autószalonon a Renault egyik főszereplője lesz a Renault 4 Concept névre hallgató újdonság. A hivatalos bemutató előtt a Renault közzétett egy fényképet melyen megmutatták az elektromos újdonság sziluettjét. Ezen pedig jól kivehető a vaskos terepjáró kerékívek, magas hasmagasság és az integrált tetőcsomagtartó. Tehát a Renault 4 szériaváltozata mindenképp egy crossover lesz.

A Renault a koncepciót egy olyan bemutatóautóként határozza meg, amely a Renault 4 örökségét és a 4L Trophy 25. évfordulóját ünnepli. A 4L Trophy egy jótékonysági rally, amelyet minden évben megrendeznek, és amelyen több száz átalakított 4L versenyez a marokkói sivatagban.

A Renault 4 szériaváltozata 2025-ben érkezik meg, amely minden bizonnyal kevésbé lesz kalandos, de egy kicsit mégis hajazni fog a fenti koncepció autóra. A sorozatgyártott Renault 4 alapján nagy valószínűséggel a Reanult CMF B-EV platfromja fogja adni. Mindezt pedig a Renault ”a világ legversenyképesebb kompakt elektromos platformjaként” hírdeti, ami jelentős költség- és energiafogyasztás-csökkenéssel büszkélkedhet.

A lenti renderképünk inkább közelebb áll a valós sorozagyártott modellhez:

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!