Hollandiába is betör a kínai Rolls-Royce hasonmás

0

A HONGQI a következő kínai autómárka, amely elektromos autókkal lép be az európai, azon belül a holland piacra. 

A kínai elektromos autók iránt érdeklődőknek bizonyára nem ismeretlen a HONGQI márka. Ha másról nem is, a Rolls-Royce hasonmásnak is beillő, minden földi jóval teleszórt E-HS9 luxus-kategóriás elektromos SUV modelljükről sokan hallottak. 2021 októberében érkezett először a hír, hogy a HONGQI megérkezik Európába. A legújabb infók szerint Hollandiában is már folynak az előkészületek a témában.

A kínai HONGQI Kínában leginkább arról ismert, hogy a Kínai Kommunista Párt legfelsőbb vezetőinek kedvenc márkája. Ennek megfelelően hozza a legdrágább autók szintjét a luxus tekintetében. A HONGQI fő terméke a hagyományos értékeket képviselő, de azt luxusba csomagoló HONGQI H5 szedán, ami a HONGQI CA770 szellemi utódja Kínában. Viszont hiába a HONGQI a kínai politikusok kedvence, nekik is haladni kell a korral. Ennek szellemében született meg többek között az E-HS9 elektromos autó is, amit egy ideje Norvégiában is lehet kapni.

A döntés nem véletlen, Norvégiában ma már 10-ből 8 eladott új autó tisztán elektromos. Ezért kereslet bőven van az elektromos autókra. Főleg, ha azokat meg is lehet venni. Ugyanis a globális félvezetőhiány miatt már most rengeteg autó átadása késében van.

A norvég piac után pedig következik a holland, ahol jól ismert Autobedrijf Stern jármű viszonteladó hálózat portfóliójában jelennek meg a kínai márka típusai. Ráadásul nem csak az értékesítést, hanem a szervizelést is magára vállalta a Stern. Így még vonzóbbá válhat az ottani vásárlók szemében a márka. Elsőként ide is az E-HS9 SUV-val készül a Hongqi. Az első szállítmányok 2022 negyedik negyedévében érkeznek meg a kereskedésekbe, onnan pedig a vevőkhöz. Az autóról és a vásárlásról részletek a Stern vonatkozó oldalán találhatók meg. Sajnos árak még nincsenek az autóhoz.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy partnerünk lehet a Hongqi és izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk az egyedülálló Hongqi E-HS9-et Hollandiában. Ez a modell, akárcsak a Hongqi márka általában, látnoki és fenséges megjelenést képvisel, amely valóban újabb dimenziót ad az elektromos járművek kinézetéhez. Alig várjuk, hogy a Hongqi-val együttműködve bővíthessük importunkat, valamint az autóforgalmazási üzletágunkat, hogy meghonosíthassuk ezt a tekintélyes márkát a holland piacon.”

Az autó két akkupakkal rendelhető (84 és 99 kWh), 396 és 465 km hatótávval. Mindkét verzióval szerelt autó DC villámtöltési képessége 110 kW teljesítményű és összkerék-meghajtású. Felszereltségből három van, Comfort (320 kW teljesítmény), Premium és Exclusive (405 kW teljesítmény). A legerősebb kivitel 4,9 másodperc alatt hozza a 0-100 km/h gyorsulást, 200 km/h végsebesség mellett. A norvég alapár 619 900 Korona, míg a fullos verzióért 779 900 Koronát kell kifizetni.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!