Bajban van az elektromos autógyártó Rivian

0

Az elektromos autógyártó Rivian 1,7 milliárd dolláros nettó veszteségről számolt be az év második negyedévére.

Mindez nagyjából 653 milliárd forintos veszteség, több mint kétszerese a tavalyi 580 millió dolláros veszteségüknek. Azonban a Rivian figyelmeztet, hogy most 5,45 milliárd dolláros éves veszteségre számít ami nagyjából 700 millió dollárral több, mint amit korábban remélt a startup. A Rivian bevétele áprilistól júniusig 364 millió dollár volt.

A Rivian 4401 járművet gyártott le és 4467-et adott át a második negyedévben, szemben az első negyedévben legyártott 2553 és 1227 leszállított járművel. A korlátozó tényező továbbra is az ellátási lánc, de a beszállítókkal való szoros együttműködésnek köszönhetően előrelépés történik – mondta Rivian. 

A Zacks Equity Research így nyilatkozott a Rivian csütörtöki beszámolójáról. „A növekvő akkumulátoros járműeladások a növekvő klímaaggodalmak közepette támogatják a Rivian 2022-es második negyedévi eredményeit. A hátránya az, hogy a Rivian – mivel a fejlesztés kezdeti szakaszában van – készpénzt éget.”

Azért, hogy a Rivian ne égesse tovább a pénzt számos költségcsökkentő intézkedést vezet be. Ilyen például a múlt hónapban történt 6 ezer fős létszámcsökkentés és néhány nagyobb projektjét jövő évre halasztja a pickupgyártó. A Rivian azzal vigasztalódhat, hogy az R1T pick-upra és az R1S SUV-ra 98 000 előrendelést regisztráltak az Egyesült Államokban és Kanadában. A vállalat az Amazonnal is szerződést kötött, hogy 2030-ig 100 000 kiszállító járművet szállít. Az első adagot már leszállították az Amazonnak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!