Vitték a Polestar 2 elektromos autókat, mint a cukrot

0

Az egykori Volvo leányvállalata a Polestar 2017 óta folytatja a maga útját különálló márkaként és a plug-in hibrid Polestar 1 sikere után a tisztán elektromos Polestar 2-vel rúgták rá az ajtót az elektromos autók piacára. Voltak nehéz időszakok a márka életében, de úgy tűnik, hogy az idei év első féléve nekik is sikert tartogatott.

A Polestar az idei év első hat hónapjában 125 százalékos növekedést tudott prezentálni az eladásaikban, ami igazán kiváló teljesítmény. Főleg annak tudatában, hogy jelenleg csupán egyetlen modell, a Polestar 2 kapható a kínálatban. Ezt sokan a Tesla Model 3 kihívójának tekintik megjelenése óta és bizonyos szempontokból jobb is mint a Tesla autója, de túl drágán és túl későn jött ki ahhoz, hogy valóban átütő siker legyen. Ennek ellenére 2022 első 6 hónapjában 21 200 darabot adtak el a Polestar 2 modellből.

„A svéd autógyártó, amely a Nasdaq New York-i tőzsdén is jegyzett már, június végéig hozzávetőleg 21 200 autót szállított le, ami több mint kétszerese a 2021 hasonló időszakában produkált 9510 darabnak. Ez csaknem 125%-os növekedést jelent.”

Egy kicsit jobban belegondolva igen jó kilátásai vannak a Polestar-nak, hiszen az aktuális modell jól fogy. Olyannyira, hogy már most 50 000 darabbal vannak lemaradásban. Valamint ott van még az a Hertz autókölcsönzővel kötött megállapodás is, melynek révén további 65 000 darabot kell leszállítaniuk.

A bejelentés szerint a Polestarnak a következő öt évben kell leszállítania a 65 ezer elektromos autót, így lesz egy kis ideje, hogy felpörgesse a gyártási folyamatokat. Az első elektromos Polestar modellek 2022-ben jelentek meg Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában. A márka vezérigazgatója, Thomas Ingenlath így kommentálta a felpörgőben lévő eseményeket:

„Nagyszerű látni, hogy a Polestar 2 lelkes vásárlóinak száma ilyen gyorsan növekszik. Nagyon bízom abban, hogy a márkaismertség és az eladási adatok terén idén tapasztalt erős lendület a következő években erőteljesen fel fog gyorsulni, ahogy újabb úttörő autók kerülnek napvilágra.”

Hát, ezekből az újdonságokból nem lesz hiány, hiszen hamarosan jön a Polestar 3 SUV, a Polestar 5 és a most még csak O2 néven ismert nyitott tetejű sportautó.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!