Elképesztő elektromos kabriót villantott a Polestar

0

A Polestar, a Volvo tisztán elektromos márkája bemutatott egy elképesztően gyönyörű tanulmányautót, a Polestar O2 keménytetős kabriót.

Az elektromos meghajtás és a kabriózás az egyik legjobb párosítás, hiszen nem kell a belsőégésű motor hangjával számolni lehajtott tetőnél. Eddig nem sok gyári megoldás született ennek a párosnak az alapjaira, leginkább utólagos munkákon láthattunk ilyen megoldásokat.

Azonban a Polestar meglátta a kínálkozó lehetőséget és legújabb sajtóanyagukban pontosan egy ilyen elektromos kabriót mutatnak be, melynek az O2 Concept nevet adták. Mint a neve is mutatja, ez egyelőre egy tanulmányautó még, de szinte biztos, hogy meg fog valósulni. A márkának ez a második olyan modellje, ami tanulmányautó szinten mozog egyelőre, a másik a Polestar 5 és mindkét tanulmány alapját a Percept adja.

Az O2 Concept tehát gyakorlatilag a Polestar 5 kabrió változatának is felfogható 2+2 üléssel, ami egyben prezentálja a Polestar vízióját a nyitott tetős teljesítményről és az ehhez kapcsolódó izgalmas vezetési élményről. Az elektromos mobilitás minden előnyével együtt.

Hasonlóan a 2024-ben érkező Polestar 5-höz, annak kabrió változata is alkalmazni fogja majd a ragasztott aluminium technológiát. A házon belül fejlesztett újdonságon 280 mérnök dolgozik jelenleg is a Polestar angliai (Coventry) Kutatási és Fejlesztési részlegén. Ez a csapat korábban olyan projekteken dolgozott, mint a Forma-1 versenyautók, vagy éppen kis volumenben gyártott járművek és sportautók. A Polestar választása azért esett erre a technológiára, mert az szerintük ötvözi a kiváló teljesítményt a környezetvédelmi előnyökkel. Míg ez a technológia korábban munkaigényesnek és nehezen használhatónak bizonyult tömeggyártású járművekben a minőség feláldozása nélkül, a vállalat szerint mérnökcsapatuk egy teljesen új, gyorsabb gyártási folyamatot fejlesztett ki.A Polestar azt is elárulta, hogy az új ragasztott alumínium platform segíti a jármű minőségének javulását és a termék gyorsabb piaci bevezetését.

„A Polestar O2 a márkánk hőse lesz. Kinyitja az ajtót a jövőbeli potenciál titkos kamrájába. Ez egy ízelítő abból, amit a házon belüli tehetséggel és technológiával megtervezhetünk. Hihetetlenül néz ki és atető leeresztése, valamint a motor hangja egyaránt szenzációs lesz.” – Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója

Az autó paramétereit egyelőre titok fedi, ám azt már tudni, hogy az autó egy rejtett rekeszében egy önvezető drón lesz, amit igény esetén ki tudunk engedni, hogy távolról kövessen minket (90 km/h sebességig) és kiváló felvételek örökítse meg, amint átszeljük a tájat a Polestar kabriójával. A munka végeztével aztán magától visszatér az autóban található üregébe.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!