Három új, tisztán elektromos Jaguar érkezhet

0

A hírek szerint a Jaguar három új, tisztán elektromos SUV-n dolgozik, melyek egy teljesen új platformon mutatkoznának be.

A Jaguar régóta dédelgetett vágyálma, hogy 2025-től pusztán elektromos-autógyártóként legyen jelen a piacon. Éppen ezért mindent megtesz annak érdekében a Jaguar, hogy betartsa az ígéretét. A legfrissebb hírek szerint, melyet az Autocar szellőztetett meg, az SUV-k dizájnját egy tanulmányautó fogja előrevetíteni 2024 végén. A projektet és a tervezőket a Land Rover főtervezője Gerry McGovern vezeti.

Ha hihetünk a pletykáknak akkor a három tisztán elektromos modell közül a legkisebb a Range Rover Sportra fog hasonlítani, három- és ötajtós kivitelben fog megérkezni. Míg a csúcsmodell az amerikai és a kínai fogyasztói igényeket igyekszik kielégíteni korunk legmodernebb extráival. Ha az árakat nézzük, akkor a legkisebb elektromos Jaguarért nagyjából 35-42 millió forintot kérhetnek az angolok.

Optimista becslésekre hagyatkozva a Jaguar nagyjából 50-60 ezer elektromos autót szeretne eladni, annyit, amennyi a Range Roverből elkelt a járvány előtti időszakban.

Az új elektromos alumínium platformról annyit tudni, hogy Panthera néven hivatkoznak rá a gyáriak melyet idén mutattak be és egy és kétmotoros opciókat, 800 voltos technológiát és az Envision AESC akkumulátorait fogja támogatni. Az új elektromos crossovereknek magas szintű önvezető képességeket és felhőcsatlakozást is szeretnének, amely az Nvidiával közösen fejlesztett szoftveren keresztül jutna el a sofőrökhöz. Természetesen a fejlesztésekbe a Magna is besegít.

A végső elektromos Jaguar modellek 2025-ben mutatkoznának be.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!