Magyarországon is megvehető lesz a 400 km hatótávú MG4

0

A SAIC leányvállalata, az MG Motor nyilvánosságra hozta az első képeket a VW ID.3 vetélytársáról, az MG Mulan azaz az MG4 elektromos autójáról. Az MG4 természetesen Magyarországon is kapható lesz.

Két szempontból is érdekes információkat tartogat a kínai Car News China cikke azoknak, akik érdeklődve figyelik az MG ténykedését elektromos autós fronton. Egészen pontosan európai néven megismert MG4 ötajtós kompaktról, amivel az egykori angol márka meg akarja szorongatni a Volkswagen ID.3 stabil világát.

Kezdjük is a magyar szívnek kedvesebb információval, ami egy kémfotó az európai verzióról. Az MG ezen típusa Európában MG4, Kínában MG Mulan néven mutatkozik be. A lenti kémfotón magyar P-s rendszám látható, vagyis idehaza is tesztelték az európai variánst.

További jó hír, hogy az MG megmutatta az MG4 elektromos autóját. Viszont korántsem tekinthető teljes bemutatkozásnak, inkább egy kis ízelítő arról, hogy mit várhatunk a típustól külső és tudás tekintetében annak hivatalos premierje után.

A mostani képek nem az elsők amik sejtetik, hogy mit várhatunk az autótól. Azonban a februári kedvcsináló videó után gyakorlatilag az autó teljesen körbenézhető. A formaterv megítélése mindenkinél szubjektív dolog, de némi CUPRA Born azért belelátható az autó első részébe, főként a fényszórók tekintetében.

Az ötajtós, csapott hátú formavilággal megrajzolt autó tudásáról majd csak a premier után tudunk biztosat. A fenti videó megjelenésével egyidejűleg a brit Autocar tipp szerint az MG4 műszakilag azonos lehet az MG5 elektromos verziójával. Éppen ezért az MG kezdetben 61,1 kWh-s NMC akkumulátorral kínálhatja a kombit ami akár 400 kilométeres hatótávra is képes lehet. Az 50,3 kWh-s LFP akkuval szerelt modell nagyjából 320 kilométeres hatótávra képest. A hajtás teljesítménye akkutól függően 115 és 130 kW között van.

Biztosan csak a 0-100 km/h gyorsulás ismert, ami 4 másodperc. Lesz 5G kapcsolat és akár 3-as szintű önvezetési képesség is. További érdekesség, hogy ez lesz az első tisztán elektromos MG, amit a SIAC ilyen autókhoz szánt Nebula padlólemezére épít fel. Valamint első globálisan is értékesítendő modell címét is magénak tudhatja. Ennek értelmében Európában is kapható lesz, amit a fenti magyar kémfotó is csak megerősít. Az akkupakkban nagy energiasűrűségű cellák gondoskodnak a nagy hatótávról és minden szempontból megfelel az MG4 az európai biztonsági szabványoknak. Az autó elérhetőségéről, vagy éppen az árakról egyelőre nem esett szó az MG részéről.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!