Bővül a Tesla berlini gyára

0

A Tesla hivatalosan is megkezdte a Gigafactory Berlin bővítését egy új, 100 hektáros területen az önkormányzathoz benyújtott bővítési kérelemmel.

Amint arról a hónap elején beszámoltunk, a Tesla egy 100 hektáros földterület megszerzésére törekszik a berlini gyára mellett. Erről az RBB24 magazin számolt be nemrég. Alább az általuk készített térkép, amin sárgával van jelölve a jelenlegi területe az üzemnek és pirossal az, amit szerintük meg akar szerezni a Tesla. Az RE1 vasútvonal, valamint az L23 és L38 főutak által határolt terület az új kiszemelt. Ebből a 100 hektárból 6 az Edis áramszolgáltatóé, akik tavaly épített oda egy alállomást, ahonnan többek között a Tesla is kapja az energiát. A terület többi része (ami mintegy 140 futballpálya méretű) pedig Brandenburghoz tartozik.

A Teslának ambiciózus tervei vannak a berlini gyárral kapcsolatban és évi egymillió elektromos autó legyártását tervezik a Giga Berlinben.

Ismét az RBB24 nevű helyi lap szellőztette meg azt a hír, hogy a bővítés hivatalosan is elkezdődött a héten. Egy a bővítési kérelem benyújtásával a helyi önkormányzathoz.

„Szerdán hivatalosan is megkezdődött a grünheidei Tesla üzem tervezett bővítése. Az RBB információ szerint az amerikai elektromos autógyártó cég, mintegy 100 hektárral bővíteni a saját területét keletre. Ehhez a területre vonatkozó fejlesztési tervet azonban módosítani kell.”

Várhatóan a képviselő-testület még a jövő héten elfogadja a bővítési tervezetet. Azonban ahogy a projekt első szakasza, a végleges jóváhagyás és engedélyek kiadása az új területre is hosszú időt vehet igénybe. Mindeközben a Tesla továbbra is a Model Y gyártás felpörgetésére koncentrál, hisz még mindig akadnak szűk keresztmetszetek a berlini üzemben.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!