Felgyorsítja villanyosítási tervét a Volvo

0

A Volvo sok mindenben jár élen az autóiparban. Ennek megfelelően akkor sem kellett csalódnunk, amikor a Volvo jelentette be elsőként, hogy kivezeti kínálatukból a belsőégésű motorokat. Persze ez nem fog egyik pillanatról a másikra menni. A visszaemlékezünk, akkor a Volvo az évtized végét tűzte ki, mint tervezett dátumot a régi motorok elhagyásához.

Az átállás egyik fontos állomása várhatóan a 2023-as év, hiszen az Egyesült Államokban onnantól nem árul a Volvo tisztán belsőégésű erőforrással szerelt autókat legfontosabb típusai esetében. A friss sajtóanyag szerint az induló motorverzió is legalább enyhe hibrid hajtásláncot fog kapni, majd jönnek a plug-in hibrid és a tisztán elektromos modellek a kínálat többi részeként. A változtatás az ott kapható XC40, XC90 és V60 Cross Country modelleket (B4, B5 és B6) érinti. A Volvo szerint ez a következő lépés annak érdekében, hogy 2030-tól csak tisztán elektromos modelleket árusíthassanak és 2040-től 100 százalékban karbon-semlegesen működhessenek.

Ha már megújulás, egy másik sajtóanyag külön foglalkozik az XC40 megújulásával. A legfontosabb elem itt a friss első lökhárító és a keret nélküli hűtőrács, mellyel az XC40 és a C40 Recharge modellek eleje ugyanúgy néz majd ki. De a jellegzetes Thor Kalapácsa fényszórók is új formát öltenek és a legmodernebb LED fénytechnológiát kínálják.

További jó hír, hogy nem csak a motorok tekintetében újulnak meg a modellek, hiszen a 2023-as év egyben új modellév is lesz a Volvónál. Új színek, felnik és bőrmentes anyagokat tartalmazó belső opciók szinte minden modellben elérhetőek lesznek az aktuális kínálatban. Az S60, V60 és V60 Cross Country felfrissített stílust kap, új elülső hűtőrács kialakítással és frissített hátsó lökhárító-betétekkel. A díszítővonalak minden modellből való kiiktatásával pedig a vásárlók szabadon kombinálhatják a külső kialakítást, a belső kárpitozást és a felszereltségi szintet.

A külső megújulásán túl a 2023-as modellévű Volvo típusok szoftveres tudása is javul, köszönhetően annak, hogy a Google-alapú fedélzeti rendszer minden típusban alapértelmezetten jelen lesz. A Google ökoszisztémájának részeként a Volvo autók zökkenőmentes átmenetet kínálnak az otthoni és a telefonos digitális élet között, így az ügyfelek a digitális életüket közvetlenül az autóikba helyezhetik. A hangvezérléshez használható Google Asszisztens, a natív navigációs rendszer a Google Térkép és a további alkalmazások Google Play áruháza révén minden Volvo autó kategóriájában a legjobb digitális élményt nyújtja.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!