Két elektromos busz gyulladt ki egy hónapon belül Párizsban

0

A149 elektromos buszt kivonnak a forgalomból Párizsban, miután egy hónapon belül két ilyen jármű is kigyulladt.

Az első busz április 4-én Párizs központjában, egy előkelő negyedben gyulladt ki, aminek következtében a jármű teljesen megsemmisült. A második tűz a 71-es számú buszon történt április 29-én pénteken, amely során a buszvezető azonnal evakuálta az összes utast, így ebben az esetben sem történt személyi sérülés.

A teljes mértékben elektromos buszok vállalata, a Bluebus azt írja a weboldalán, hogy a járművek „új generációs akkumulátorokkal vannak felszerelve, nagy energiasűrűséggel és optimális biztonsággal”, amelyek a jármű tetején és hátulján helyezkednek el. Azaz a Bluebus típusú elektromos buszokban lítium-metál-polimer (LMP) kémiájú akkumulátor található, ami teljesen szilárd és nem tartalmaz folyékony elektrolitot. Továbbá nikkelt és kobaltot sem.

Az esetet kamerák rögzítették és a heves tűz az elektromos busz tetejéről indult, ahol az akkumulátorok is találhatóak. Szerencsére a mintegy 30 tűzoltó gyors reagálásának köszönhetően viszonylag hamar el sikerült oltani a tüzet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!