625 km hatótávval érkezett meg a BMW i7

0

Hosszas várakozás után a BMW bemutatta tisztán elektromos zászlóshajóját az i7 modellt, ami akár 625 kilométeres hatótávra is képes egyetlen töltéssel.

Az új BMW 7-es sorozat piaci bevezetése 2022 novemberében kezdődik. 45 évvel az első 7-es BMW világpremierje után, hetedik modellgenerációjába lépve a luxuslimuzin továbbra is a BMW Group dingolfingi gyárában készül. A BMW i7 elektromos motorjait és nagyfeszültségű akkumulátorait ugyancsak Dingolfingban állítják elő.

Az új BMW 7-es sorozat látványosan erőteljes, exkluzív kisugárzása a modell kimagasló vezetési élményét és progresszív luxusát, valamint hátsó üléssorának páratlan helykínálatát és csúcstechnológiás innovációit hirdeti. Az új 7-es BMW magabiztos frontrésze forradalmasítja a bajor prémiummárka olyan ikonikus stílusjegyeit, mint az ikerfényszórók és a vese alakú hűtőrács, egyszerre kínálva letaglózó és összetéveszthetetlen első benyomást.

A BMW i7 a BMW i divízió hamisítatlan kék árnyalatával hangsúlyozza iránymutató fenntarthatósági tulajdonságait, miközben az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport csomag karosszéria-kiegészítői a márkára jellemző sportosságot hirdetik.

Az új BMW 7-es sorozat műszerfalán jelentősen kevesebb gomb, kapcsoló és vezérlőelem található, mint a luxuslimuzin elődmodellje esetében. A kulcs e tekintetben a digitalizáció iránti osztatlan elköteleződés, amelyet a BMW Ívelt Kijelző testesít meg. A teljes mértékben digitális technológia egy 12,3” képernyő-átmérőjű digitális műszeregység és egy 14,9” képernyő-átmérőjű központi kijelző kettőséből áll. A kormányt és az automataváltó előválasztó karját újragondolták a tervezők. A BMW Interaction Bar eközben az új BMW 7-es sorozatban ünnepli világpremierjét: az innovatív megoldás az utastér hangulatvilágításának része, amelybe a mérnökök integrált vezérlőgombokat terveztek. A rendkívül hatékony háttérvilágítással dolgozó elem a műszerfal teljes szélességét felöleli és még az ajtókárpitokban is folytatódik.

A tetőkárpitból lenyíló BMW Theatre Screen és a beépített Amazon Fire TV egyedülálló szórakozási lehetőségeket kínál a hátsó üléssorban utazóknak. A 8K felbontású és 31,3” átmérőjű érintőképernyő, a Bowers & Wilkins surround audiorendszer (az opcionális extrafelszereltség részeként akár ülésekbe épített kiegészítő funkciókkal), valamint a hátsó ajtókba épített, 5,5” képernyő-átmérőjű BMW Touch Command táblagépek az új BMW 7-es sorozat hátsó üléssorát kerekeken guruló privát moziteremmé varázsolják. Az utasok itt videókat nézhetnek, játékokkal játszhatnak, zenéket hallgathatnak, informálódhatnak és letöltött programokat használhatnak – mindezt menet közben. Az Amazon Fire TV a népszerű stream-funkciókat és az élő sporteseményeket, illetve híreket egy változatos, szórakoztató csomag képében egyesíti.

Európában az új BMW 7-es sorozatot eleinte kizárólag a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 xDrive60 modell képviseli. A BMW i7 xDrive60 modell meghajtásáról két elektromos motor gondoskodik 400 kW / 544 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel és egy sor olyan technológiai innovációval, amelyeknek köszönhetően a modell a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint 590 – 625 kilométer megtételére képes, tisztán elektromos meghajtással. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!