Itt a 67-es Mustang Electric sorozatgyártásra érett verziója

0

Klasszikus Mustangnak tűnhet, de az 1967-es modellt teljesen átalakították. 536 lóerős motort kapott egy új elektromos hajtáslánccal és modern belsővel.

Nagyjából három éve mutatta be a Charge nevű cég a teljesen elektromosra átalakított 1967-es Ford Mustang modelljét, most azonban újra színre léptek, hogy bemutathassák a szériaváltozatot. Az átalakításra a Ford is áldását adta, de a klasszikus stílusát megtartva több újítást kapott a 67-es Mustang. Külsőleg LED-es fényszórókat, zárt hűtőrácsot, automatikusan eltűnő kilincseket és persze teljesen egyedi felnikkel vértezték fel a klasszikust.

Az utasteret teljesen átszabták. Kapott egy mai korban alapnak számító digitális műszerközpontot és egy méretes kijelzőt egy minimalista kormánnyal, nyomógombos váltóval és teljesen átalakított üléssel.

A hajtásláncról Mark Roberts főtervező szűkszavúan beszélt. Annyit viszont elárult a főtervező, hogy 64 kWh-s akkumulátor hajtja meg a két elektromos motort melyeknek teljesítménye 536 lóerő és 1500 Nm nyomaték. A 0-100-as sprintet közel 3,9 másodperc alatt futja a Mustang Electric és ha hihetünk a főtervezőnek akkor egyetlen töltéssel, nyugodt tempóban akár 322 kilométert is meg tudunk tenni.

A brit cég mindössze 499 darabot fog gyártani az újjászületett 67-es Mustangból. Az ára pedig 350 ezer font körül alakul, ami nagyjából 160 millió forint.