Egyedi akkut fejlesztenek az Aston Martin elektromos autóihoz

1

Az Aston Martin a Britishvolttal közösen fog saját, egyedi akkumulátort fejleszteni a nagy teljesítményű tisztán elektromos autóikhoz.

Ha hihetünk az előzetesen bejelentett Aston Martin ütemtervének akkor az első sorozatgyártott, tisztán elektromos autója valamikor 2025-ben érkezhet meg a brit gyártónak. Hogy tovább borzoljuk a kedélyeket az Aston Martin egy új „konzisztensen megismételhető teljesítményt, töltési időt és hatótávot” tudó akkumulátortechnológiával léphet a piacra.

Február közepén már érkeztek olyan hírek, hogy az Aston Martin is Anglia nemzeti akkugyártójától, a Britishvolttól vásárolhatja meg akkumulátorait. Nos, ez a pletyka is igaznak bizonyult és a Britishvolt és az Aston Martin egy megállapodást írt alá egy “kifejezetten nagy teljesítményű autókba szánt” akkumulátor fejlesztéséről és gyártásáról.

Mint arról már írtunk, az Aston Martin tervei jelenleg arról szólnak, hogy 2026-tól váltana a márka az elektromos meghajtásra. Mindezt Lawrence Stroll márkaigazgató erősítette meg a Financial Times-nak adott riportjában: „2026-tól teljesen elektromosak leszünk”. 

A Britishvolt nemrég 1,7 milliárd fontot szedett össze annak érdekében, hogy megépítsenek egy 5,1 milliárd dolláros akkumulátorgyárat Northumberlandben. Az Aston Martin mellett a cég a Lotusnak is segíteni fog következő generációs sportkocsijaik akkumulátorainak kifejlesztésében.