Biden elismerte: A Tesla Amerika legnagyobb elektromos autógyártója

0

Nemrég a Tesla támogatói egy petíciót indítottak annak érdekében, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden végre elismerje a Tesla és Elon Musk e-autógyártó vezető szerepét.

A petíció arról szólt, melyben kérték Biden elnököt, hogy ismerje el a Tesla vezető szerepét az elektromos járművek terén. A Fehér Ház és a Biden-kormányzat szándékosan próbálta figyelmen kívül hagyni a Tesla munkáját, miközben a General Motors és más elektromos autógyártókat nevezett meg, mint vezető gyártó.

A petíció azután íródott, hogy Elon Muskot nem hívták meg a Build Back Better programmal kapcsolatos fehér házi beszélgetésre. Elon Musk is szokásához híven kommunikált a Twitter csatornáján: “Ismeretlen okok miatt az elnök képtelen kimondani a Tesla szót.”

Volt pillanat mikor Biden elnök azt a nevetséges kijelentést tette, mely szerint a GM vezérigazgatójának, Mary Barrának tulajdonította “az egész autóipar felvillanyozását.” Az elnök és a kormányzat azóta több hasonló állítást is közzé tett.

Múlt héten hirdetésekkel is elhalmozták a “tiltakozók” a Time Square-t, hogy nyomást gyakoroljanak az elnökre. Csak mondja ki, Tesla!

Úgy tűnik, hogy végre sikerült az erőfeszítés!

Az amerikai gyártásról szóló megjegyzéseiben, beleértve az új gyárak országba érkezésének bejelentését, Biden elnök megemlítette a Teslát. Kijelentette, hogy a vállalat „nemzetünk legnagyobb elektromos járműgyártója”: