Közel 30 ezer e-autót értékesített a Polestar 2021-ben

0

Elérte értékesítési célját a Polestar, ugyanis a 2021-es évben 29 ezer tisztán elektromos autót adott el. Az előző évhez képest 185 százalékkal nőtt az értékesítés.

Aki szereti a statisztikákat és az eladási adatokat, annak mindig kellemes az év eleje. A január is kezdi hozni a formát, hiszen egyre több aspektusát tudtuk megvizsgálni különböző autómárkák, vagy éppen autópiacok tulajdonságainak. Ezúttal a Polestar jelentkezett be, melyben a 2021-es év számait beszélték át.

Ne is húzzuk az időt, a Polestar tavaly egész évben 29 ezer elektromos autót adott el, ezzel teljesítve a vállalat által kitűzött célszámot, nem mellesleg így 185 százalékos növekedést produkálva 2020-hoz képest. A szép értékesítési adat csak az egyik szelete a tortának, a piaci jelenlétüket is sikerült tavaly jelentősen bővíteni.

Az év eleji 10 ország után 19-re sikerült ezt felbővíteni. A folyamat idén pedig tovább erősödik. A következő hónapokban, 2022 első felében a Polestar azt állítja, hogy Európában Spanyolországban, Portugáliában, Írországban, a Közel-Keleten pedig az Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban és Izraelben nyit üzletet. 2023-ig a cél az, hogy legalább 30 országban legyenek jelen.

Teljesítjük céljainkat” – mondja Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója. „Rendkívül izgalmas időszak ez a márka számára, új piacokkal és modellekkel támogatjuk a magunk elé kitűzött ambiciózus növekedési terveket. Köszönhetően a Polestar alkalmazottainak, szerte a világon magabiztosan haladunk céljaink felé.”

Ezen túlmenően a Polestar kiskereskedelmi kitettsége 2021-ben több mint kétszeresére, 100 telephelyre nőtt világszerte és a vállalat célja, hogy 2022 végéig 150 ilyen kirendeltség működjön. Az első ilyen kirendeltség 2021 decemberében nyílt meg a svédországi Göteborg mellett.

2021-ben a Polestar azt is bejelentette, hogy a következő három évben három új autót kíván piacra dobni. A Polestar 3, egy prémium elektromos teljesítményű SUV, 2022-ben kerül piacra, és ez lesz az első Polestar, amely az Egyesült Államokban készül. A Polestar 3 a Luminar, az Nvidia és a Zenseact fejlett technológiáit fogja implementálni, amelyek így élvonalbeli, felügyelet nélküli autonóm vezetési funkciókat biztosítanak. Fontos még tudni, hogy a szoftveres megoldásokon túl a hardver fejlesztéséről is már elkezdett gondoskodni a Polestar.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!