Kifogyott a BMW i4 és az iX készlet – várhatnak a vásárlók

0

Az elektromos járművek iránti nagy kereslet arra készteti a BMW-t, hogy 2022-ben 6000 új munkahelyet teremtsen.

A BMW hozzáállásán az elektromos autók kapcsán elég nehéz kiigazodni. Hogy szándékosan, vagy éppen ténylegesen véleménykülönbségeken alapul-e a folyamatosan egymásnak ellent mondó kommunikáció, azt sajnos sosem fogjuk megtudni. Maximum a döntésekről értesülünk. Ami a jelenlegi álláspontot illeti, a vezérigazgató Oliver Zipse szerint elektromos meghajtású autók terén elsősorban a plug-in hibrid kínálat növelésére törekszenek, hiszen a BMW szerint vevőiknek erre van szükségük.

Persze a jelenlegi portfólió „plug-in hibridesítése” mellett a BMW is előállt pár tisztán elektromos autóval, ezzel demonstrálva a vállalat technológiai képességeit. Ezek az új modellek az i4 és a BMX iX, mindkettő kiváló elektromos autó lett. Annyira, hogy a BMW elektromos beállítottságú vásárlói (akiknek Zipse szerint PHEV kell) rövid időn belül felvásárolták az összes elérhető darabot ezekből a típusokból. A készletek olyan szinten fogytak ki, hogy hónapokba telik, mire újabb kiszállításokat tud eszközölni a BMW.

Érdekes módon erről maga Zipse számolt be a német Muenchner Merkur magazinnak adott interjújában:

„Az i4 modellünkből hónapokra előre kifogytunk, ahogyan az iX-ből is”

Ilyen az, amikor a valós igények nem vágnak egybe azzal, amit egy adott terméket gyártó vállalat szeretne. Ugyanakkor ez jó hír, hiszen a BMW is látja a jelentkező igényeket, így nagyobb eséllyel fekszik rá a témára komolyabban. Zipse szerint már előkészítés alatt van ezeknek a modelleknek a gyártási kapacitás növelése, ez pedig elmondása alapján közel 6000 új munkahelyet is teremthet. A BMW csoport nemrég adta egymilliomodik elektromos autóját, ez a sorszám egy iX-nek jutott.

„Egymilliomodik villamosított járművünk átadása mérföldkövet jelent az átalakulásunkban – és máris a következő előtt állunk: Célunk, hogy mindössze két év alatt áttörjük a kétmilliós határt.”

Jelenleg a BMW kínálatában a tisztán elektromos autók kategóriájában az 13, i4, iX3, iX típusok vásárolhatók meg és ide vehetjük még a MINI Cooper SE-t is. Hogy a közeljövő mit tartogat számunkra, az egy jó kérdés, de vélhetően érkezik majd BEV kiadás a 3-as, 5-ös és 7-es sorozatból is, valamint többször is emlegették a jelenleg is létező X1 tisztán elektromos változatának érkezését.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!