Napi két elektromos R1T pickupot gyárt a Rivian

0

Úgy tűnik, hogy a Rivian szekere a gyártás beindításának szempontjából egy kicsit akadozik, hiába indult el szeptember 14-én a gyártósor. Az első darabot maga Scaringe, a Rivian első embere vezette le a gyártósorról. Azonban úgy tűnik, hogy a sokadik halasztás után beindított gyártás még messze van a tervezett kapacitástól.

Persze, a Rivian R1T pickup gyártásának beindítása nem csak egy humbug volt, de a dolgok jelen állása szerint napi 2 darabot tudnak elkészíteni a pickupból. Ami messze van még az optimálistól.

A nem túl erős számokról maga a Rivian számolt be egy úgynevezett SEC riporton keresztül a napokban. Ebben a dokumentációban az olvasható, hogy október 22-ig bezárólag csupán 56 darab R1T pickupot gyártottak le, mely időszak a gyártás első 5 hetét öleli fel.

„A fogyasztói piacon sikerrel vezettük be az R1 platform első generációját, ami az R1T pickupban mutatkozott be elsőként, ami egy két üléssorral szerelt ötszemélyes kisteherautó, melynek 2021 szeptemberében kezdtük meg a vásárlói kiszállításait. 2021 szeptember 30-ig 12 darab R1T pickupot gyártottunk le, melyből 11-et ki is szállítottunk, míg október 22-ig bezárólag ezek a számok 56 legyártott és 42 kiszállított R1T-ben mutatkoztak meg.”

Természetesen senki nem várja el egy még mindig startup jelleggel működő vállalkozástól, hogy a gyártás beindítása után egy hónappal ezerszámra gyártsa az autókat, de azért az átlagos napi kettő darab autó egy meglehetősen elkeserítő adat. Volt róla szó, hogy a lassú gyártásindítás esetleg annak tudható be, hogy az erőforrások az Amazon furgon gyártására lettek összpontosítva, azonban a fentebb is linkelt SEC riportban nyoma sincs annak, hogy bármennyi darab is elkészült volna ezekből a furgonokból.

Hogy mi lesz így az R1T pickup gyártásával, az egy jó kérdés, de rá kell erősítenie a dolgokra a Riviannak. Főleg, hogy idén szeptember végén több, mint 48.000-nél járt az R1T és R1S típusok előrendelése.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!