Több mint 4 millió alkalommal cseréltettek akkut a NIO tulajok

0

A NIO tulajdonosok eddig több, mint 4 millió akkumulátorcserét hajtottak végre a Power Swap állomásokon. A NIO 504 ponton várja a tulajdonosokat, akik a gyorsabb haladás érdekében akkucsere mellett döntenek.

Megmondom őszintén, megemelem a kalapom a NIO előtt, hiszen nekik sikerült kitalálni azt, hogy miként lehetséges egy olyan folyamatot levezényelni, melybe sok más nagy autóipari szereplőnek beletörött a bicskája. Itt most az akkucseretelepek működtetésére gondolok, ugyanis a kínai márka szeptember 29-én vezényelte le a négymilliomodik akkucserét Kínában.

„2021 szeptember 29-ére a NIO felhasználói sikeresen teljesítették a 4 000 000 akkucserét. A mai napig összesen 504 cseretelepet adtunk át. Az utolsó negyedév végére terveztük elérni ezt a számot, de már most 500 felett járunk.”

Ha pedig már idő előtt elérték ezt a szép eredményt, a hátralévő pár hónapot sem akarják semmittevéssel tölteni. Tehát megvan az új célkitűzés 20222 január 1-ig: 700 cseretelep, 2025-ig pedig legalább 4000 Kína-szerte.

A Twitter posztban elhelyezett kép is tartalmaz egy ügyes mondatot, ami igazán figyelemfelhívóra sikerült: „Szerezz egy teljes töltést, csupán egy dal időtartama alatt.” A NIO ezzel arra céloz, hogy a teljes folyamat nagyjából 3-4 perc alatt végbemegy, ami szó szerint már párba van egy hagyományos benzinkutas töltés időtartamával. Kíváncsian várjuk, hogy a rendszer miként teljesít majd Európában, ugyanis a NIO ide is elhozza a cseretelepeket.

A már említett norvég akkucseretelep elsőre 4 állomással nyílik meg, majd szeptembertől megvásárolhatók lesznek a NIO saját otthoni fali töltői is. Melyek egyébként már hivatalosan is TÜV jóváhagyással is rendelkeznek.

A fejlesztések is folyamatosan jelen vannak a hálózat egyes helyszínein elhelyezett egységek terén, hiszen jelenleg már a második generációnál járunk. A gyártó szerint egy ilyen állomásban 14 akkunak lesz hely, amiből 13 mindig feltöltött állapotban várja majd az autóst, a hiányzó helyre pedig az aktuálisan lecserélt pakk csúszik be. A folyamat teljesen automatikusan megy végbe, nagyjából 3-4 perc alatt, ahová az autó automatikusan beáll és a cserét nagyjából 3-4 perc alatt elvégzik az automatizált robotok. Egy ilyen állomás naponta akár 312 cserét is meg tud valósítani, ha szükséges. A legjobb pedig, hogy a NIO visszafelé is gondolkodik, tehát a már évek óta kapható 70 kWh-s akkupakktól kezdve a továbbfejlesztett 84 kWh-s, a 100 kWh-s és még a legújabb 150 kWh-s akkuk is cserélhetők lesznek.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!