Triplázott a XPeng, új rekordot ért el augusztusban

0

Immár teljesen jogosan mondhatom, hogy az Xpeng elektromos autómárka berobbant és innen már csak előre viszi az út. Váratlan szituációk persze mindig történhetnek, de ha egy pár éve egy X+1 Tesla-klónozónak csúfolt márka egy év alatt ekkorát tud fejlődni, akkor jogosan jár az elismerés.

Nézzük meg, hogy mi is történt 2020 augusztusa és 2021 ugyanezen hónapja között. A számok szemléltetéséhez ismét az Insideevs grafikonjait hoztuk el. Jól látszik, hogy a 2021 augusztusi eladások bizony közel háromszor akkorák lettek, mint egy éve. Bár a grafikonon enyhe visszaesés látható, ezt szinte biztosan a nyári lazulás számlájára írhatjuk és véleményem szerint a szeptembert mutató grafikon új rekordot fog hozni az Xpeng Motors eladásaiban.

Számokban ez azt jelenti, hogy az Xpeng 7214 autót adott el Kínában a múlt hónapban. Mindez 172 százalékos bővülést jelent. Ezzel pedig a márka történetének második legjobb hónapját produkálta, az abszolút rekorder a 2021 júliusa volt. Típusok szerint az alábbi a megoszlás:

  • Xpeng P7 szedán: 6165 darab (209 százalékos évközi növekedés)
  • Xpeng G3 SUV: 1049 darab (61 százalékos évközi növekedés)
  • Teljes: 7214 darab (172 százalékos évközi növekedés)

Az idei év eddigi időszakára tekintve az alábbi számokat hozza az Xpeng:

  • Xpeng P7 szedán: 31 715 darab
  • Xpeng G3 SUV: 14 277 darab
  • Teljes: 45 992 darab (334 százalékos évközi növekedés)

A G3 SUV kirívóan alacsony számai vélhetően annak köszönhetők, hogy megkezdődött az átállás a frissített kivitelre, ami a G3i nevet kapta a gyártótól és annak saját tulajdonú gyárában készül majd, a kínai Zhaoqing mellett.

Az idei pár hónapra vonatkozó eladásokat elég nagy eséllyel két tényező meg fogja dobni. Ezek közül az egyik a P5 szedán értékesítéseinek nyári megindulása lesz. Segítségével akár a havi 10 000 eladott autó is meglehet hamarosan.

Végezetül egy Twitterre felkerült képet mutatunk, melyen állítólag egy nagyobb méretű Xpeng SUV, a G9 látható, most még letakarva. Ha idén elkezdi árulni ezt a gyártó, a siker itt sem marad el. A típus gyártása az Xpeng két új gyára (Guangzhou és Wuhan) közül valamelyikben történik majd.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!