Motoros hátsó spoiler lehet a Model S Plaid+ ismérve?

0

Friss és ropogós lett az új Model S, ami a Tesla zászlóshajója. Ebben az autóban minden benne van, amit manapság egy Tesla kínálni tud. Az autó tudása és teljesítménye bámulatos már alapkiépítésben is, ám van egy réteg, akiknek még több kell! Így van ez rendjén, hiszen vannak, akik nem csak a mindennapos közeledésre használják autójukat, hanem néha kiélvezik a bérelt versenypályán való csapatás előnyeit is, vagy csak simán kell nekik a többet nyújtás érzése.

Az ő igényeiket lesz hivatott kiszolgálni a Plaid+ kivitel. Az első hírek a modellel kapcsolatban tavaly ősszel érkeztek, amikor Elon Musk a Battery Day előadását a Plaid modellel zárta. A rövid bemutatóból kiderült, hogy a hárommotoros (egy az elsőn, kettő pedig a hátsó tengelyen) összkerékhajtással érkező csúcs Model S kevesebb, mint két másodperc alatt gyorsul 60 mph-ra (96 km/h). A negyedmérföldes sprintet kevesebb, mint 9 másodperc alatt tesz meg. A Model S Plaid+ végsebessége ugyan 320 km/h-ban limitálva van, de gondolom ez később feloldható lesz. A Plaid+ hatótávja pedig valami elképesztő, ugyanis a Tesla saját tesztje szerint egyetlen feltöltéssel akár 835 kilométert is meg lehet tenni. A Tesla weboldalán pedig már úgy hirdetik a Plaid+ modellt, mint a valaha volt leggyorsabb szériagyártásba került autó. A Plaid+ beharangozóját itt vissza lehet nézni:

A jó hír, hogy 2020 ősze óta előrendelhető a Tesla Model S Plaid+ változata, melynek az induló ára az Egyesült Államokban 142 990 dollár (nagyjából 41,8 millió forint). A rossz hír pedig, hogy csúszásra kell számítani, ugyanis a jelenlegi állás szerint csak 2021 végén kerül piacra az 1100 lóerős Tesla az új 4680-as cellákkal.

Azóta nem nagyon hallani új híreket a Plaid kivitellel kapcsolatban, ám most a The Kilowatts egy érdekes videót tett fel Twitterre, amin szerintük egy Plaid prototípus látható. A kaliforniai Laguna Seca versenypályáján csapató Model S-en pedig egy furcsaság figyelhető meg:

Egy motorosan felnyíló hátsó spoiler van az autón, ami felveti annak kérdését, hogy ez is a Plaid+ modell sajátja lesz? Mivel Musk nem beszélt ilyesmiről a Plaid+ esetén.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!