Szárnyal a Tesla a kínai eladásokkal és kiszállításokkal

0

Kína a világ legnagyobb autópiaca, így érthetően arra törekszik a legtöbb autógyártó, hogy itt jól teljesítsen és akkor „dől a lé”. A Tesla is mindent megtesz azért, hogy az itteni vásárlói igényeket kielégítse, hiszen az országban begyűjtött megrendelésekkel és kiszállításokkal szárnyaló adatokat tud prezentálni maga és a részvényesek számára is. Mindezt miért írtuk most le? A Tesla a múlt héten tette közzé a 2021 első negyedévéről számot adó adatokat és Kína vonatkozásában bámulatos számokat hozott a riport.

Számok tekintetében több, mint 184 ezer autóról beszélhetünk az országban, amik ráadásul már kiszállított státuszban vannak. Ez éles ellentétben van több elemző által vár számtól, hiszen sokan a Tesla stagnálásra játszottak, de szerencsére nem nekik lett igazuk. Ebben természetesen nagy szerepe van a Tesla sanghaji giga gyárának és az ott készülő Model 3-nak és Model Y-nak. Utóbbi még csak nagyjából néhány hónapja készül az ottani üzemben, de már most szükséges a további üzembővítés, hogy a Tesla tartani tudja a hatalmas megrendelői igényeket az autóval kapcsolatban. Januárban még csak 1600, februárban már 4630 darab Model Y került kiszállításra Kínában és még ez messze nem a növekedés vége, a márciusi Model Y eladások még magasabban zárhattak.

Erről pedig már meg is érkeztek az adatok, ami márciusra már 10 151 Model Y kiszállítását jelenti, tehát közel háromszoros a bővülés az egy hónappalé korábbihoz képest. A legszebb pedig az egészben, hogy ezek a bámulatos számok abszolút nem befolyásolták negatívan a Model 3 kínai számait! A típus márciusban már önmagában képes volt hozni a több, mint 35 000 eladott darabot, de még februárban is több, mint 25 000 felett volt a kiszállított autók száma az ázsiai országban.

A bevezetőben leírt kínai autós piac bámulatos felvásárlóképességének hála tehát egy autógyártó kiváló eladási számok produkálására lehet képes, mint ahogyan azt a Tesla példája is bizonyítja. Ha így haladnak a számok, akkor az év második felére a havi 50 000 eladott darab autó sem tűnik lehetetlen küldetésnek!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!