Ennyibe kerül Magyarországon a Volkswagen ID.4 SUV

0

Megannyi előzetes információ után a Volkswagen végre szeptemberben hivatalosan is bemutatta az első teljesen elektromos SUV modelljét, mely nem túl meglepő módon az ID.4 nevet kapta. A MEB platformra épülő elektromos SUV az első olyan modellje lesz a Volkswagennek, ami a globális piacon is elérhető lesz. 

2020 augusztus 20-án elkezdődött az ID.4 gyártása Zwickauban. Zwickau, a Volkswagen első olyan gyára, amelyet teljes egészében átalakítottak elektromos járművek gyártására. A gyár jelenleg kizárólag a MEB platformra (az ID. platform alapjául szolgáló modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) épülő modellek gyártására van beállítva.

Március végén pedig hivatalosan is átadták az első Volkswagen ID.4 modelleket Németországban. Ezzel egyidőben Magyarországon is elindult az ID.4 hivatalos konfigurátorja a Volkswagen honlapján.

A legolcsóbb Volkswagen ID.4 modell 17,4 millió forinttól indul, ami a Pro P.Life modell névre hallgat. A Pro P. Business 18,9 millió forinttól indul, míg a Pro P Family pedig 19,3 millió forintot kóstál.

A legdrágább ID.4 modell a Pro P. Tech és a Pro P. Max, melyeket 20,6, és 21,4 millió forinttól lehet hazavinni. Sajnálatos hír, hogy a legdrágább modellhez sem jár alapba alufelni. Azonban az összes kivitel közös vonása a 204 lóerős teljesítmény és a 77 kWh kapacitású akkumulátor mellyel akár 520 kilométert is meg tudunk tenni egyetlen feltöltéssel (WLTP). Jó hír, hogy a hazai Volkswagen importőr mindegyik modellre ad 600 ezer forint kedvezményt.

Február végig 23 500 rendelés futott be Európából a Volkswagen ID.4-re. A VW 2023-ig 11 milliárd eurót költ az elektromos mobilitásra 2023-ig, aminek eredményeként a számítások szerint 2025-re éves szinten már 1,5 millió járművet tudnak legyártani. A márka számításai szerint 2021-ben közel 100 000 darab ID.4 kerülhet a világ útjaira. Ebből már most teljesült 17 000 darab, előrendelések formájában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!