Itt gyártják a 830 kilométer hatótávú Lucid Air modelleket

0

A Lucid Motors sajnos még nem tette közzé, hogy pontosan mikor vehetik kézbe új tulajdonosai a márka zászlóshajóját, az Air névre keresztelt szedánt. Az ezzel kapcsolatos frusztráció és csalódottság ellenére viszont egyre jobban növekszik az érdeklődés a típus iránt. A márka körüli hype fenntartására az amerikai autógyártó most egy videó erejéig betekintést enged az arizonai Casa Grande városában található AMP-1 üzemébe.

A videó, amit pár napja tettek közzé, a Lucid Air összeszerelésére összpontosít, bemutatja az összeszerelési és ellenőrzési fázisokat, melyeken az autók keresztülmennek. Ezen kívül betekintést nyerhetünk az AMP-1 gyárba, megismerhetjük az üzem részlegeit és azok vezetőit, és láthatjuk, hogyan dolgoznak együtt.

Az AMP-1 (Advanced Manufacturing Plant) az első, direkt elektromos autók előállítására épített üzem Észak-Amerikában. A cég honlapja szerint úgy építették fel a gyárat, hogy végig a jövőbe mutatást, és a fejleszthetőséget tartották szem előtt. A Lucid gyártásvezetője, Peter Hochholdinger így nyilatkozott róla:

 Ahogy új autótípusokat és padlólemezeket veszünk fel a kínálatunkba, az üzem felépítése biztosítja, hogy lépést tudjunk tartani az egyre növekvő vásárlói igényekkel.

A tavaly novemberben befejezett első fázisban megkezdődhetett az Air előállítása. Jelenleg az üzem évi 34 000 jármű előállítására alkalmas. A jelenlegi gyártósor óránként hat lépést tud megtenni az autó összeszerelésében, ami azt jelenti, hogy tíz percenként legördülhet egy jármű a futószalagról

Az első fázis elkészülte óta a Lucid folyamatosan csepegteti a részleteket az AMP-1 üzemről. Először a festőüzemet tekinthettük meg, aztán február közepén a Lucid vezérigazgatójától, Peter Rawlinson-tól tudhattunk meg részleteket az Air fejlesztéséről, miközben képeket láthattunk a teljes üzemről.

Ekkor Rawlinson állítása szerint minden a tervek szerint haladt, de hetekkel később bejelentették, hogy az Air Dream kiadásának tavaszra ígért kiszállításai 2021 második felére csúsznak.

Miután múlt hónapban bejelentették, hogy egyesülnek a Churcihill Capital csoporttal, a Lucidnál úgy érezték, hogy van mozgásterük és idejük az Air tökéletesítésére, mielőtt megkezdik a sorozatgyártást. Viszont, hogy az érdeklődés ne lankadjon le, most megosztottak még egy kisfilmet az autó gyártásának hátteréről.