Szerződés biztosítja a Tesla és a Panasonic együttműködését

0

Az írott szerződésénél nincsen komolyabb biztosíték, ezt a mindennapi élet is sokszor bizonyítja, legyen szó bármilyen ügyről. A Tesla és a Panasonic is most egy újabb szerződésben biztosították egymást az együttműködésről, aminek mindkét fél csak a hasznát látja majd.

A két vállalat kapcsolata már sok évre tekint vissza, amiben voltak jó és rossz időszakok is (a Panasonic nem tudta hozni a Tesla által várt éves kapacitás legyártását, 35 GWh helyett csak évi 23 GWh-t gyártott le a japán vállalat). Azonban ez az üzleti együttműködés eddig minden problémával megküzdött és remélhetően ez így is marad.

A 2019-es botrányok után a tavalyi év már a sikeres együttműködésről szólt, aminek egyik legjobb bizonyítéka a közel 1,6 milliárd dolláros Panasonic befektetés (majd további 100 millió dollárral) a Tesla Fremonti gyárában. Ennek során a nevadai üzem akkumulátoros részlege tovább tudott bővülni.

A tavaly szeptemberi Tesla Battery Day után pedig ismét előkerült a Panasonic neve, ráadásul a forradalmian újnak ígérkező 4680-as cella gyártásának kapcsán. Hirokazu Umeda , a márka pénzügyi vezetője (Chief Financial Officer) az alábbiakat mondta el:

„Jelentős tudásbázissal rendelkezünk az új akkumulátorral kapcsolatban. Munkálatainkat közvetlenül a Tesla Battery Day bejelentését követően már megkezdtük és ezzel párhuzamosan készülünk egy prototípus gyártósorral is.”

A 2021-es év is egy örömteli ás egyben furcsa bejelentéssel indul, hiszen a Tesla és a Panasonic szerződésben erősítette meg együttműködési szándékát, ám az ebben a szerződésben szereplő akkucellák japánból érkeznek majd:

„2020. december 29-én a Tesla, Inc. és a Tesla Motors Netherlands BV (együttesen: a „Tesla”), valamint az észak-amerikai Panasonic Corporation és a Sanyo Electric Co., Ltd. (együttesen: „Panasonic”) 2021. évi ármegállapodást kötött (Japan Cells) (a továbbiakban: megállapodás), amely 2020. október 1-jétől 2022. március 31-ig hatályos a Panasonic által Japánban gyártott lítium-ion akkumulátorcellák Panasonic általi szállításáról. A megállapodás a Tesla és a Panasonic (és / vagy megfelelő leányvállalatai) között 2011. október 5-én kelt, a módosított szállítási megállapodás hatálya alá tartozik, és többek között az árképzést a termelési kapacitással kapcsolatos kötelezettségvállalásokat, a beszerzési mennyiséggel kapcsolatos konkrét feltételeket rögzíti, valamint a kötelezettségvállalásokat és a tervezett beruházásokat a megállapodás időtartama alatt.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!