A Hyundai Kona Electric ötcsillagos Green NCAP minősítést szerzett

0

A Hyundai Kona Electric maximális pontszámmal végzett a járművek energetikai hatásfokát és károsanyag-kibocsátását vizsgáló független szervezet, az Green NCAP vizsgálatán. A Green NCAP az adható legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel értékelte a tisztán elektromos városi szabadidőjármű teljesítményét.

Az eredmény három fő kategória – légtisztaság, energetikai hatásfok és üvegházhatást erősítő gázok – eredményei alapján állt össze; ezek mindegyike számos további mérési területet ölelt fel. Zéró károsanyag-kibocsátású járműként a Kona Electric maximális pontszámot kapott a légtisztaságra, valamint az üvegházhatást erősítő anyagok kibocsátására. Különösen lenyűgöző azonban, hogy az energiafelhasználás terén is kiemelkedően jó eredményt ért el. A 2020 során a szervezet által vizsgált 24 autó közül mindössze kettő ért el maximális pontszámot – ezek egyike a Kona Electric.

„Mint minden tisztán elektromos jármű esetében, itt is nulla a károsanyag-kibocsátás, így az autó maximális pontszámot kap a tiszta levegő és üvegházhatást erősítő káros anyagok kategóriákban.” – írta jelentésében a Green NCAP. „Természetesen az elektromos járműveknek is energiára van szükségük a használat során, ám a Kona kiváló hatásfokának köszönhetően a maximális pontszámot eredményező tartományba (<30 kWh/100 km) esett.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kona Electric ötcsillagos minősítést érdemelt ki a Green NCAP tesztjén. Az eredmény megerősíti, hogy tisztán elektromos szabadidőjárművünk nem csak zéró károsanyag-kibocsátása miatt számít környezetbarátnak, hanem azért is, mert kiemelkedően jó az energetikai hatásfoka.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Ez az eredmény különösen említésre méltó idén, a Hyundai ‘villamosítás évében’; egyben megerősíti pozíciónkat, mint a jövőbeli mobilitás piacának egyik vezető szereplője.”

A teljes jelentés ide kattintva megtekinthető.  

A Kona Electric a második olyan Hyundai modell, amely maximális ötcsillagos eredményt ért el: a Green NCAP 2019-ben ugyancsak öt csillaggal jutalmazta az akkumulátoros elektromos Hyundai IONIQ teljesítményét.

A Green NCAP

A Green NCAP egy olyan, független kezdeményezés, amely munkássága révén a környezetet nem károsító, tiszta és energiatakarékos járművek fejlesztését szorgalmazza. A szervezet összetett vizsgálatai jóval szigorúbbak és sokrétűbbek, mint a jogszabályokban előírt vizsgálatok. A Green NCAP a fogyasztók tájékoztatásán keresztül biztosít előnyt azoknak az autógyártóknak, amelyek termékei a minimális törvényi követelményeknél jobban teljesítenek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!