Egy újabb, teljes önvezető béta frissítés érkezik a szerencsésebb Tesla tulajoknak

0

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla újabb frissítést ad ki a teljes önvezetés béta verziójához, ami alapvető változásokon esett át és új funkciókat is tartalmaz. A cégvezető ígérte szerint a felhasználók hamarosan szélesebb körben is hozzá férhetnek majd az új kiadáshoz, nemsokára talán már az Egyesült Államokon kívül is. 

A Tesla múlt hónapban kezdte el aktiválni a teljes önvezetési funkció béta verzióját, a tulajdonosok egy szűkebb, szerencsésebb csoportjánál. Egyelőre még csak az Egyesült Államokban, hogy azok élesben is tesztelni tudják a rendszert. 

Az elmúlt hetekben az ettől a csoporttól kapott hibajelentések és javaslatok alapján dolgozta át a cég a szoftvert. Ezek az új fejlesztések pedig várhatóan a béta szoftver szélesebb körű kiadásához vezet majd. Ennek köszönhetően Musk elmondása alapján a tulajdonosoknak lehetőségük lesz a városokban használni a Navigate on Autopilot nevű szolgáltatást, de persze továbbra is csak a sofőr felügyelete mellett. 

A jövő heti megjelenés különleges lesz. Sok alapvető változtatás, hibajavítás fog érkezni és a felhasználási területek is bővülnek majd.”

Hozzátette azt is, hogy ha jól alakulnak a béta tesztek akkor további tulajdonosoknak is elérhetővé teszik majd a szolgáltatást. Azt azonban egyelőre még nem tudtuk meg, hogy pontosan milyen mértékben is terjesztik majd ki:

„Ha a jövő heti kiadás jól alakul, kiterjesztjük a bétaverziót.”

A szélesebb körű kiadás pénzügyi szempontból is igen fontos a Tesla számára. Az amerikai piac után a Tesla Kanadában és Norvégiában folytatja majd a bétaverzió tesztelését. Tehát a cég fontossági sorrendje továbbra is fenn áll. Tehát, nekünk még várnunk kell, hogy hazánkban is elérhető legyen ez a szolgáltatás.