Elon Musk elkezdte promózni a Tesla hamarosan érkező v11-es szoftverfrissítését, ami az ígérete szerint az ünnepek alatt fog megérkezni. Ami rengeteg kért funkciót és néhány izgalmas meglepetést fog tartalmazni. 

A Tesla online frissítések segítségével fejleszti az autóiban található alkalmazásokat, funkciókat és ugyan ilyen formában érkeznek az újdonságok is. A cég általában kisebb frissítéseket szokott kiadni, de néha mikor több fejlesztés és újdonság is összegyűlik akkor kiadnak egy „új” szoftververziót. 

Utoljára erre tavaly szeptemberben láthattunk példát, akkor a v10-es változat megérkezett. Ebben a frissítésben érkezett a Tesla Theater, a karaoke, változott a felhasználói felület és még sok egyéb hasznos újdonságot tartalmazott a nagy frissítés, természetesen teljesen ingyen.

Hirdetés

Most pedig már a Tesla gőz erővel dolgozik a v11-es változaton és Elon Musk el is kezdte promózni azt. Továbbá azt is elmondta, hogy rengeteg olyan dolog lesz benne, amit a felhasználók kértek és még sok egyéb is.

Sok minden benne lesz, amit akartál és rengeteg olyan dolog is, amiről azt sem tudtad, hogy akarod.”

Ami a kért funkciókat illeti, Musk az elmúlt évben számos olyan dologról beszélt, amelyek még nem találhatóak meg az autókban, ezeket valószínűleg a v11-es kiadással kapják majd meg a tulajok.

Ilyen funkció például a madártávlati kamera nézet, melyet az autó önvezetéséhez használatos kamerákkal tudnak majd kivitelezni. Musk korábban megemlítette, hogy a Tesla videókonferencia funkció kiadását is tervezi, ami a jelenlei helyzetben különösen hasznos tud lenni. 

Szintén korábban merült fel az a funkció is, mellyel az autó külső hangszórók segítségével tudna beszélgetni a körülötte lévő emberekkel.

Persze azt sem érdemes figyelmen kívül hagynunk, hogy a Tesla milyen erőfeszítéseket tesz a járműveiben található videójátékok repertoárjának bővítésére. Az év elején még egy új csapatot is létrehoztak a videójátékok és a felhasználói felület fejlesztésére. 

Jövő hónapban tehát, a Tesla tulajok számos új szórakoztató újdonságnak örülhetnek majd és emellett több hasznos funkcióval is bővül majd az autó, mindezt természetesen teljesen ingyen.