Nincs könnyű helyzetben a Polestar

0

A Polestar október 29-én jelentette be, hogy visszahívja szinte az összes már leszállított Polestar 2-t az inverterrel és az akkumulátorfűtéssel kapcsolatos hiba miatt. Tehát jelenleg nincs könnyű helyzetben a Polestar. 

A Polestar a Volvo a kínai Geely-vel nemrégiben elindított elektromos almárkája, ami most látott hozzá a Polestar 1 után – ami még egy plug-in hibrid jármű volt – az általuk gyártott első teljesen elektromos modell kiszállításához. 

Alig néhány héttel az első Polestar 2 leszállítása után az autógyártó be is jelentette, hogy visszahívja szinte az összes eddig általa leszállított autót.

Két problémás pont adódott, az egyik az inverterhez kapcsolódik, a másik az akkumulátorok fűtéséhez:

  • A visszahívás során le kell cserélniük az invertert a legtöbb leszállított járműben. Az inverter az az alkatrész az autóban, amely átalakítja az akkumulátorban eltárolt energiát a villanymotorok számára, tehát egy kulcsfontosságú eleme a járműnek. Ebben a hibában összesen 4586 jármű érintett.
  • A másik probléma azzal a fűtőberendezéssel adódott, ami a kabin és a nagyfeszültségű akkumulátorcsomag fűtéséért is felel. Ez a probléma összesen 3150 járműnél áll fent.

A Polestar elmondta, hogy november 2-ától kezdik el értesíteni azokat a tulajdonosokat, akik érintettek ebben a problémában, amelyeket a helyi szervízekben egy látogatás során ki is javítanak.

Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy az új autók kiszállításánál is késésekre lehet majd számítani mivel azoknál is ki kell küszöbölni ezeket a hibákat, mielőtt átadják őket az ügyfeleknek.

Ezenkívül a Polestar azt is kiemelte, hogy kihasználják ennek a szervízkampánynak az előnyeit is az autók továbbfejlesztésére, hogy a jövőben, akár online frissítésékkel is orvosolni lehessen a fellépő hibákat. 

Míg ebben az esetben a Polestarnak ténylegesen le kell cserélnie az autókban lévő hardvereket, lehetséges, hogy a jövőben ezeket meg tudják majd oldani szoftveresen is. Például nemrégiben a Tesla a Model Y esetében jelentkező féklámpa hibát teljes egészében meg tudták oldani online frissítésekkel.