Hirdetés

Talán a BMW i4 M-es vagyis Motorsport változatát sikerült lencsevégre kapni. Az autó bejelentésekor elmondták, hogy a legerősebb modell 530 lóerő lesz és hogy számíthatunk belőle M-es változatra. Azonban a mostani kémfotók átírják az eddigi elképzeléseinket.

Azt sejteni lehett, hogy a BMW az i4 legerősebb változatát valamiféleképpen meg fogja különböztetni a kisebb modellektől, valószínűleg sportosabb, agresszívabb külsővel. Azonban Markus Flasch, a BMW M részlegének vezetője elmondta, hogy az i4 M nem lesz teljes értékű M-es modell.

Flasch rámutatott arra, hogy a BMW Motorsport úgy érzi, hogy az akkumulátortechnológia még nem tart azon a szinten, ahol a cég olyan elektromos M-es modellt tudna gyártani ami megfelel az elvárásoknak.

Hirdetés

Azonban most itt van egy kémfotó, amin egy teljesen elektromos BMW látható, ami magán viseli az M-es modellekre jellemző stílusjegyeket. A BMW a kisebb modellekre, például az M340i-re is felhelyezi az M-es jelvényt ám ezek nem kapnak olyan széles kerékjárati ívet. Nem olyan széles a hátsó abroncs, mint amiket ezen a prototípuson is láthatunk, de például meg lehetne még említeni az egyedi M-es tükrüket is.

Tehát nem egyértelmű, hogy mire is számíthatunk, egyrészt a BMW azt mondta, hogy lesz az i4-ből M-es változat, de nem egészen egyezik majd meg az M3 és az M4 teljesítményével. Másrészt pedig ez a négyajtós prototípus pontosan úgy néz ki, mint amire egy modern Motorsport BMW-től számíthatunk, minden vizuális kiegészítő megvan ehhez.

A BMW valamikor 2021-ben mutatja be az i4-es és az i4 M-es verzióját is, amit minden bizonnyal már nagyon sokan, izgatottan várnak. Az a felfogás miszerint az elektromos autók nem lehetnek szórakoztatóak, szépen lassan változik. Köszönhető ez például a Porsche Taycan-nak vagy a Tesla Model 3-nak és valószínűleg a BMW is ebbe a sorba akar beállni. Érdekes lesz tehát azt látni, hogy a BMW mit is tud kihozni egy elektromos autóból.

Hirdetés